Αδύναμο WiFi στο σπίτι; Όχι πια!

1
Εμφάνιση 1 από 4

Ένα μεγάλο πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζουμε, τόσο σε πολυκατοικίες όσο και σε μικρότερα σπίτια, είναι το αδύναμο σήμα του WiFi router μας. Ειδικά στα μεγαλύτερα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες/διώροφα, το σήμα εξασθενεί πολύ από δωμάτιο σε δωμάτιο και ειδικά από όροφο σε όροφο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ποτέ τις ταχύτητες που θα θέλαμε στο κινητό, το tablet, το laptop μας.

Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, τόσο «φθηνοί» όσο και «ακριβοί», η τελική επιλογή είναι δική σας! Πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε τις αιτίες του προβλήματος και έπειτα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το περιορίσουμε ή εξαλείψουμε τελείως… ξεκινάμε!

wi-fi spiti (5)

1. Γιατί το WiFi μου είναι αδύναμο;

Η ερώτηση απλή, η απάντηση σύνθετη. Σε γενικές γραμμές, το WiFi είναι ισχυρό στο δωμάτιο που βρίσκεται το router και σταδιακά εξασθενεί, όταν περνάει μέσα από τους τοίχους. Παρά το μεγάλο εύρος του, σε «ανοιχτό» χώρο, το σήμα εξασθενεί σημαντικά όταν περνά μέσα από τοίχους, πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες, ακόμα και έπιπλα! Οι πέτρινοι τοίχοι ή τοίχοι από τούβλα σαφώς το επηρεάζουν, όμως το ίδιο κάνει μια ξύλινη πόρτα, ένας ψευδότοιχος/ψευδοροφή και ακόμα περισσότερο (!) το γυαλί (παράθυρα, μπαλκονόπορτες). Δείτε την κάτοψη σπιτιού παραπάνω, με κίτρινο-κόκκινο εκεί όπου το σήμα είναι ισχυρό και με μπλέ-μωβ, όχι τόσο…

wi-fi spiti (1)

Τεχνολογική παρένθεση: Τα σύγχρονα routers «εκπέμπουν» σε συχνότητες 2,4GHz αλλά και 5GHz, με την πρώτη να έχει καλύτερο εύρος αλλά σχετικά μικρότερες ταχύτητες και τη δεύτερη να επιτυγχάνει το αντίστροφο. Στη συνέχεια θα δούμε πως η καθεμιά έχει τη «χάρη» της και μπορεί, ανάλογα με την περίπτωση, να ενισχύσει το σήμα μας μέσα στο σπίτι.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ισχυρό σήμα μόνο στο δωμάτιο του router, ίσως καλό στα γειτονικά του, αλλά μέτριο προς κακό σε απόσταση 5-10 μέτρων από το router, μέσα στο διαμέρισμα! Απαράδεκτο και εκνευριστικό, όμως υπάρχουν λύσεις!

Εμφάνιση 1 από 4
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.