Η τέλεια συνταγή για αλμυρό τυρί – τρώγεται καλύτερα ζεστό αλείφεται άφθονα με βούτυρο! Αυτά τα scones είναι τόσο εύκολο να γίνουν για μεσημεριανό γεύμα ή πικνίκ.
Συστατικά
- 225gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- πρέζα αλάτι
- 55gr βούτυρο
- 25gr ώριμο τσένταρ, τριμμένο
- 150ml γάλα
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
- Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι και τρίβουμε με το βούτυρο. Ρίχνουμε το τυρί και μετά το γάλα για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Γυρίστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε πολύ ελαφρά. Τραβήξτε το σε ένα στρογγυλό πάχος 2cm. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη 5 εκ. για να κόψετε τους γύρους και να το τοποθετήσετε στο ταψί. Ζυμώστε ελαφρά την υπόλοιπη ζύμη και κόψτε περισσότερα κομμάτια για να τα χρησιμοποιήσετε όλα.
- Αλείψτε με λίγο γάλα τις κορυφές των scones. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει. Ψύξτε σε μια σχάρα.
Καλή απόλαυση!