Αυτό το μοντέρνο σπίτι χτίστηκε γύρω από μία παλιά ελιά

0

Η αρχιτεκτονική εταιρεία MVRDV έφτιαξε πρόσφατα ένα σπίτι στο Ρότερνταμ όπου απέξω μοιάζει με ένα παραλληλόγραμμο κουτί. Λευκά τούβλα, μίνιμαλ παράθυρα, τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή. Στο πίσω όμως μέρος του είναι που αποκαλύπτεται όλη η ομορφιά αλλά και η ξεχωριστή ιδιαιτερότητα του.
Αυτό το υπέροχο σύγχρονο σπίτι αγκαλιάζει μία παλιά ελιά, με τους τοίχους να σχηματίζουν μία καμπύλη γύρω της. Αντί να την κόψουν όπως θα έκαναν κάποιοι άλλοι, οι αρχιτέκτονες σκέφτηκαν να τη βάλουν στο κέντρο της κατασκευής και να τονίσουν την αγάπη των ιδιοκτητών για τη φύση.
Όσο για το υπόλοιπο σπίτι, τι να πρωτοθαυμάσεις. Τους άπλετους χώρους; Την αίσθηση του ξύλου που είναι παντού; Τα τεράστια παράθυρα; Το living room και τη βιβλιοθήκη; Τη θέα από τον πάνω όροφο; Ένα ονειρεμένο σπίτι που στην καρδιά του έχει τη φύση!

modern-house-design-front-entrance-130317-1007-02curved-windows-hidden-bathroom-stairs-130317-1008-03 modern-curved-house-windows-130317-1009-05 modern-cuvred-house-design-130317-1009-06
Πηγή: Contemporist

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!