Αυτό το ρομποτάκι προσέχει τα μωρά στον ύπνο τους!

0

 

Το Raybaby μοιάζει με μικρό ρομπότ και ανήκει στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κόσμο των οικιακών διασυνδεδεμένων συσκευών. Προσέχει τα μωρά στη διάρκεια του ύπνου τους και ειδοποιεί τους γονείς αν κάτι συμβεί. Σύμφωνα με τις δημιουργούς του, έχει τη δυνατότητα καταγραφής του ρυθμού αναπνοής, της θερμοκρασίας και των κινήσεων του παιδιού, με ακρίβεια που φτάνει το 98%.

raybaby (2)

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενσωματώνει αισθητήρες που λαμβάνουν τις σχετικές μετρήσεις εξ αποστάσεως. Όταν αντιληφθεί πως κάτι δεν πάει καλά, οι γονείς λαμβάνουν ειδοποίηση στα κινητά τους τηλεφώνα. Το Raybaby υποστηρίζεται επίσης από μία πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, που υπόσχεται να βοηθήσει τους νέους γονείς να μάθουν το παιδί τους να κοιμάται μόνο του, παρέχοντάς τους οδηγίες με βάση την ανάλυση της συμπεριφοράς του στο κρεβάτι.

Δημιουργοί του είναι τρεις γυναίκες μηχανικοί με προϋπηρεσία στον χώρο της τεχνολογίας και πρόσφατα κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση 140.000 δολαρίων μέσω του kickstarter.com, περνώντας έτσι σε φάση παραγωγής.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.