Απλά tips για να είναι το στρώμα σας πάντοτε… καθαρό!

0

Η αλήθεια είναι ότι περίπου το 1/3 της ζωής μας το περνάμε πάνω σε ένα στρώμα, καθώς υπολογίζεται ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί το στρώμα του για περίπου 8 ώρες ημερησίως. Για αυτό και εάν κάποιοι έχουν την οικονομική επιφάνεια, ένα ποιοτικό στρώμα που θα τους εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες στον ύπνο θα πρέπει να θεωρείται επιτακτική ανάγκη. Όπως αντιλαμβάνεστε ένα καλό στρώμα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσει επένδυση, μία «επένδυση» την οποία όμως θα πρέπει κι εσείς να προσέχετε αρκετά και να την κρατάτε καθαρή. Φυσικά, λόγω του βάρους και των διαστάσεων του ένα στρώμα δύσκολα μπορεί να καθαριστεί, παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά tips που θα σας επιτρέψουν να το διατηρήσετε σε εξαιρετική κατάσταση. Όπως θα διαπιστώσετε δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο, αλλά… τρόπο και οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα αυξήσουν την αντοχή του στρώματος σας στο πέρασμα του χρόνου.

Κρατήστε το φαγητό μακριά από το κρεβάτι!

Σε πολλούς αρέσουν τα διάφορα snacks στο κρεβάτι, ωστόσο το να πίνετε ή να τρώτε πάνω σε αυτό, είναι μία πράξη που αυξάνει τον κίνδυνο «ατυχημάτων»!

Αγοράστε οπωσδήποτε ένα κάλυμμα!

Μην λυπηθείτε τα χρήματα εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα κάλυμμα για το στρώμα σας, καθώς αυτό είναι που θα αποτελέσει την πρώτη γραμμή άμυνας στα διάφορα… «ενοχλητικά» ατυχήματα!

Κάντε σχολαστικό καθαρισμό

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να καθαρίζουμε το στρώμα μας κάθε έξι μήνες. Αφού λοιπόν πρώτα βγάλετε και πλύνετε το κάλυμμα, στη συνέχεια σας συστήνουμε να βρέξετε τα σημεία που θεωρείται ότι έχουν λερωθεί με μαγειρική σόδα. Αφήστε την σόδα για περίπου 5 με 10 λεπτά και αμέσως μετά χρησιμοποιήστε μία σκούπα (με ειδικό εξάρτημα για τις εν λόγω περιοχές) για να τραβήξετε τα υπολείμματα. Η συγκεκριμένη μέθοδος θα δώσει μία νότα φρεσκάδας.

Κάντε καθαρισμό με ατμό!

Εάν έχετε στη διάθεση σας κάποιον ατμοκαθαριστή, είναι ότι πρέπει για να καθαρίσετε το στρώμα σας. Δεν σας κρύβουμε ότι θα δείτε μεγάλη διαφορά, καθώς με χαρακτηριστική ευκολία θα αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα διάφορα υπολείμματα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.