Ασυνήθιστες κατασκευές που επιπλέουν

0

Έχουμε δει κι αν έχουμε δει περίεργες και πρωτότυπες αρχιτεκτονικές ιδέες που είχαν να κάνουν με την φόρμα, την τοποθεσία, τα υλικά ή όλα αυτά μαζί. Η φαντασία κάθε αρχιτέκτονα τρέχει και τα αποτελέσματα συχνά είναι εντυπωσιακά.
Οι παρακάτω κατασκευές ξεπήδησαν από τέτοιες τρελές εμπνεύσεις και κατέληξαν δημιουργίες που σχετίζονται άμεσα με τα νερά της θάλασσας ή μίας λίμνης και δεν θα μπορούσαν παρά να είναι άκρως ενδιαφέρουσες σαν concept και φυσικά σαν θέαμα. Πολλά πράγματα θα περίμενε κανείς να επιπλέουν, αλλά τα 5 παρακάτω μάλλον δύσκολα.

Ράμπα skate, Αμερική
Ο επαγγελματίας skateboarder Bob Burnquist είχε κάνει skate επάνω σε οτιδήποτε υπήρχε και σκέφτηκε να φτιάξει κάτι εντελώς διαφορετικό. Και ιδού η ράμπα skate που θα την δει όποιος φτάσει στην λίμη Tahoe.

floating_02
Δάσος, Αυστραλία
Εδώ έχουμε την εξαίρεση αφού χρέη αρχιτέκτονα έχει αναλάβει η φύση. Στην περιοχή Homebush Bay στο Σίδνεϊ επιπλέει αυτό το καράβι που η ζωή του ξεκίνησε το 1911 και έφτασε μέχρι τις μέρες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Το 1972 έφτασε στην Αυστραλία για να γίνει παλιοσίδερα, οι εργασίες όμως σταμάτησαν στη μέση και αφέθηκε στην τύχη του. Η οποία του έπαιξε ένα ωραίο παιχνίδι και το μετέτρεψε σ’ ένα δάσος αφού παραδόθηκε στη φύση και στην πυκνή βλάστηση της περιοχής.

Το δάσος που επιπλέει
Πισίνα, Γερμανία
Θα την βρείτε στο Βερολίνο και είναι σίγουρα ένα σημείο που προτιμούν πολλοί Γερμανοί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Η πισίνα επιπλέει επάνω στον ποταμό Spree. 

Η πισίνα που επιπλέει
Γήπεδο γκολφ, Αμερική
Στο Άινταχο και συγκεκριμένα το Coeur d’ Alene Resort θα συναντήσει κανείς το πλέον ασυνήθιστο γήπεδο γκολφ στον κόσμο, εκεί όπου η 14η τρύπα βρίσκεται επάνω σ’ ένα τεχνητό νησάκι που κινείται διαρκώς μέσα στη λίμνη. Εκεί φυσικά οι παίκτες πρέπει να βάλουν όλη την δεξιοτεχνία τους για να καταλήξει το μπαλάκι επάνω στο πράσινο τερέν και όχι στον πάτο της λίμνης.

Το γήπεδο γκολφ που επιπλέει
Κινηματογράφος, Ταϊλάνδη
Ο γεννημένος στην Γερμανία και με βάση το Πεκίνο αρχιτέκτονας Ole Scheeren κατασκεύασε αυτό τον ονειρικό κινηματογράφο. Για τις πλέον αξέχαστες προβολές όπου το τσιτάτο «η μαγεία του σινεμά» παίρνει μία εντελώς διαφορετική διάσταση.

Ο κινηματογράφος που επιπλέει
Πηγή: BeautifulLife

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.