Χριστούγεννα: Τί σημαίνει να στολίζεις από νωρίς;

0

Μπήκε ο Νοέμβριος, εσείς στολίσατε ή όχι ακόμα; Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!

H διαχρονική συζήτηση: είναι πολύ νωρίς για να στολίσουμε για τα Χριστούγεννα; Κάποιοι λένε ότι είναι κάπως πρόβλημα να στολίζεις πολύ νωρίς, ενώ άλλοι αγκαλιάζουν το εορταστικό πνεύμα από τέλη Αυγούστου (σχεδόν).

Τελικά τι σημαίνει να στολίζεις πολύ νωρίς;

Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει η αναμφισβήτητη γοητεία των φώτων που αναβοσβήνουν και το άρωμα των φρεσκοψημένων μελομακάρονων. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο κάλεσμα της σειρήνας της χαράς των γιορτών; Είναι σχεδόν αδύνατο να την αγνοήσετε όταν τα καταστήματα αρχίζουν να πιέζουν για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πριν καν το Halloween.

Μικροί και μεγάλοι ανυπομονούμε για τις γιορτές αλλά τελικά πόσο φυσιολογικό είναι να στολίζουμε πριν καν μπει ο Δεκέμβριος; Είναι η καταναλωτική μανία που μας ωθεί; Είναι η ανάγκη μας να βάλουμε μια χαρούμενη νότα στην καθημερινότητά μας και να αναπτερωθεί κάπως η διάθεσή μας; Μήπως τελικά είμαστε βαθιά καταθλιπτικοί και περιμένουμε να ξεκουράσουμε την ψυχούλα μας με τα λαμπιόνια και τις χρυσόσκονες;

Ωστόσο, τελικά, πραγματικά δεν έχει σημασία πότε θα αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Είτε είστε στην ομάδα των βιαστικών είτε όχι, το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάσετε και να απολαύσετε τις γιορτές με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Διακοσμήστε όποτε θέλετε και απολαύστε κάθε στιγμή της πιο υπέροχης εποχής του χρόνου, ακόμα κι αν είναι στα μέσα Ιουλίου. Άλλωστε, είναι η εποχή που πρέπει να είναι χαρούμενη, ανεξάρτητα από την ημερομηνία στο ημερολόγιο!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.