Creative Pebble Pro 2.0 Review: «Μίνιμαλ αισθητική, επιδόσεις και αξιοπιστία στο full»!

0

Τα ηχεία Pebble αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα sound systems, που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Creative. Συνδυάζοντας οικονομία και δυναμικές επιδόσεις, η γνωστή εταιρεία δημιούργησε ένα set ηχείων, το οποίο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των users, οι οποίοι επιθυμούσαν ένα προσιτό και συγχρόνως αποδοτικό σύστημα ηχείων 2.0. Αυτή τη στιγμή στο προϊοντικό line-up της Creative υπάρχουν 5 διαφορετικά μοντέλα Pebble, με το κάθε ένα από αυτά να διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις – προσθήκες πάνω στο αρχικό μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια. Τα Pebble Pro είναι τα 2.0 σούπερ μινιμαλιστικά speakers, τα οποία έρχονται για να συνεχίσουν την πλούσια κληρονομιά των Pebble, με το ίδιο διακριτό design, αλλά και με μια σειρά από features που σίγουρα κάνουν ένα καλό ρετουσάρισμα, χωρίς ωστόσο τα συγκεκριμένα ηχεία να διαφοροποιούνται από την ιδιαίτερη μορφή που τα χαρακτηρίζει από την αρχή της δημιουργίας τους. Για πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα…

First impressions…

Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνουν τα Pebble Pro είναι ότι ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική γλώσσα με άλλα μοντέλα της σειράς (V2 και V3), μόνο που εδώ έχουμε και την προσθήκη ενός ατμοσφαιρικού διακριτικού RGB δαχτυλίου που βρίσκεται τοποθετημένος στη βάση των speakers. Με αυτόν τον τρόπο, η Creative επιχειρεί να κλείσει το μάτι και στην gaming community, η οποία ως γνωστόν «γοητεύεται» από αυτού του τύπου τα φαντεζί features, τα οποία σίγουρα δημιουργούν την κατάλληλη entertainment ατμόσφαιρα στο χώρο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα τα βγάλετε από το κουτί, δεν θα αργήστε να συνειδητοποιήσετε την υψηλή ποιότητα κατασκευής που διαθέτουν (παρόλο που κυμαίνονται σε ένα σχετικό χαμηλό τιμολογιακό range), με την στιβαρή κατασκευή να αποτελεί «σήμα κατατεθέν» και σε αυτά τα Pebble.

Τα δύο ημικυκλικά ηχεία συνδέονται με ένα καλώδιο μήκους 1.5 μέτρου και από άποψη σχεδιασμού, είναι εμφανές ότι μπορούν να δέσουν με ευκολία σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και εάν τα τοποθετήσετε. Η λογική πίσω από τα Pebble Pro είναι ότι μπορούν να συνδεθούν σχεδόν με τα πάντα (από laptops και desktop PCs μέχρι smartphones, κοσνόλες και tablet), καθώς διαθέτουν ένα κλασικό audio input jack των 3.5mm (καρφί), δύο Type-C θύρες, καθώς επίσης και τη δυνατότητα για wireless σύνδεση μέσω της τεχνολογίας Bluetooth 5.3. Ειδικότερα, στη συσκευασία περιλαμβάνονται: 1xUSB-C to USB-C καλώδιο, 1xUSB-C to USB-A, 1×3.5mm AUX cable (αξίζει να σημειωθεί ότι λείπει ο φορτιστής, ο οποίος εάν συνδεθεί μπορεί να δώσει πρόσθετη ισχύ στα ηχεία).

Τα διάφορα buttons ελέγχου, μαζί με το ποτενσιόμετρο για τον έλεγχο της αυξομείωσης του ήχου βρίσκονται τοποθετημένα στο κεντρικό τμήμα του αριστερού ηχείου, μαζί με το Bluetooth button και το button για να ρυθμίζετε τον RGB φωτισμό. Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν επίσης δύο ports για μικρόφωνο και ακουστικά (οι οποίες μετατρέπουν ουσιαστικά τα Pebble Pro σε ένα βολικό εργαλείο επικοινωνίας ή για ιδιωτική ακρόαση αργά τη νύχτα), ενώ στο πίσω τμήμα είναι οι δύο Type-C ports και η θύρα AUX. Σε γενικές γραμμές, αυτό που μας άρεσε περισσότερο είναι ότι τα Pebble Pro, όχι μόνο διαθέτουν ένα άκρως γοητευτικό design που κερδίζει αμέσως την προσοχή, αλλά παράλληλα και σχεδιασμό που χαρίζει εντυπωσιακή ευελιξία, καθώς η σύνδεση τους με πολλές διαφορετικές συσκευές τα καθιστούν ένα εξαιρετικό audio προϊόν.

Άλμα ποιότητας στην ηχητική απόδοση!

Μπορεί εξωτερικά να μην διαφοροποιούνται ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα (όπως τα Pebble V3), όμως το σχεδιαστικό team της Creative έδωσε πραγματικά τον καλύτερο του εαυτό, για να χαρίσει ακόμη περισσότερο ηχητικό “boostάρισμα”, ρίχνοντας το βάρος στις λεπτομέρειες που όλοι γνωρίζουμε το πόσο πολύ μετράνε. Παρόλο που φαινομενικά δείχνουν να διαθέτουν τους ίδιους drivers των 2.25 ιντσών, ωστόσο ο εσωτερικός σχεδιασμός των drivers τους δίνει το πλεονέκτημα για ακόμη πιο καθαρό ήχο, με μεγαλύτερη ένταση και ευκρίνεια.

Σύμφωνα με την Creative η ακουστική ισχύς των Pebble Pro είναι ικανή να φτάσει στο εντυπωσιακό 30W RMS και 60W αιχμής,  όταν συνδέεται στον ειδικό φορτιστή των 30W, ο οποίος απελευθερώνει όλες τις δυνατότητες της ακουστικής τους ικανότητας. Το δε ποιοτικό μπάσο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς είναι εξαιρετικά πλούσιο και βαθύ, σε σημείο που σε αρκετές περιπτώσεις σε κάνει να ξεχάσεις την απουσία subwoofer. Η ειδική τεχνολογία BassFlex, χαρίζει εντυπωσιακά χαμηλές συχνότητες, ακόμη και όταν η ένταση δεν είναι υψηλή. Αυτό που κάνει την μινιμαλιστική πρόταση της Creative να ξεχωρίζει είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώσαμε το ηχητικό αποτέλεσμα να έρχεται με παραμορφώσεις.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η crystal-clear απόδοση του ήχου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη γωνία των 45o που είναι στραμμένοι οι drivers, οι οποίοι με αυτόν τον direct τρόπο «στοχεύουν» κατευθείαν στα αυτιά των χρηστών, δημιουργώντας μια απόλυτα προσωπική εμπειρία. Ωστόσο, οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς τα Pebble Pro προσφέρουν πολλά παραπάνω από το μέσο sound system 2.0 που κυκλοφορεί στην αγορά, με το team της Creative να εστιάζει στην αναβάθμιση πολλών επιμέρους features, τα οποία κάνουν τη διαφορά. Συγκεκριμένα, τα Pebble Pro έρχονται «προικισμένα» με την τεχνολογία Clear Dialog Audio Processing, η οποία ουσιαστικά έχει εμπλουτιστεί για να αναβαθμίζει το διάλογους σε μια ταινία ή σε ένα video game, κάνοντας έναν διαχωρισμό έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι φυσικό και ρεαλιστικό, χωρίς οι συνομιλίες να «πνίγονται» ή να μπλέκονται με τα διάφορα ηχητικά εφέ που ακούγονται στο περιβάλλον.

Φυσικά, ένα πρόσθετο feature που εύκολα δύναται να τραβήξει τη προσοχή είναι η λειτουργία του customizable φωτισμού RGB, η οποία προσθέτει πόντους στη συνολική εμπειρία που χαρίζουν τα ηχεία της Creative. Προσφέροντας τρία διαφορετικά εφέ φωτισμού (Cycle, Pulsate ή Solo), οι χρήστες των Pebble Pro μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωματισμών και έτσι να βάλουν τη δική τους πινελιά στον προσωπικό τους χώρο.

Creat(iv)e experiences!

Με τιμή στα 79,99 ευρώ αναμφίβολα τα Pebble Pro αποτελούν τα πιο ισχυρά ηχεία που έχουμε δει ποτέ στην συγκεκριμένη οικογένεια προϊόντων. Διαθέτοντας την ίδια υψηλή ποιότητα κατασκευής (σε σύγκριση με τους προκατόχους τους), πολυμορφικό χαρακτήρα, δυναμικές επιδόσεις και το πεντακάθαρο ηχητικό performance στο οποίο μας έχει συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια η Creative, τα Pebble Pro δικαίως αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε στο παρελθόν για ένα σύστημα 2.0.

Τα Pebble Pro, τα βρήκαμε στο e-shop: creative.com, το οποίο διαθέτει όλα τα cool audio products της Creative, στις πιο σούπερ τιμές, αλλά και σε μοναδικές προσφορές. Κάντε ένα check και είμαστε σίγουροι ότι εύκολα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.