Οικιακό Internet χωρίς κολλήματα; Μάθετε πως θα κάνετε το «όνειρο» πραγματικότητα!

0

Η πανδημία άλλαξε πολλά, στην προσωπική αλλά και επαγγελματική μας ζωή. Αρκετοί Έλληνες, πλέον, εργάζονται από το σπίτι τους και γενικότερα εκτός γραφείου, αλλά αυτό προϋποθέτει ορισμένα πράγματα, για να γίνεται αποτελεσματικά. Πρώτον, προφανώς, έναν ικανό υπολογιστή, μια webcam, ένα μικρόφωνο. Δεύτερον και ίσως σημαντικότερο, μια σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο Internet. Κάτι, που δυστυχώς, δεν είναι δεδομένο για όλα τα σπίτια εν έτει 2021…

Επιπλέον, εκτός από την μη διαθεσιμότητα γρήγορων FTTH συνδέσεων σε αρκετά νοικοκυριά της χώρας, υπάρχει και μια ελληνική «ιδιαιτερότητα». Αρκετοί Έλληνες έχουν εξοχικά σπίτια μακριά από τις πόλεις, τα οποία χρησιμοποιούν για λίγες εβδομάδες κάθε χρόνο και φυσικά δεν διαθέτουν σταθερή σύνδεση internet σε αυτά, καθώς θα ήταν ασύμφορο, ή δεν υπάρχει καν διαθεσιμότητα για υψηλές ταχύτητες. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να τηλεργαστείτε φέτος, μακριά από την κύρια κατοικία σας, μόλις βρήκατε άλλο ένα λόγο για να αποκτήσετε ένα 4G LTE router!

Τα 4G LTE Routers, όπως το D-Link DWR-921, είναι κλασικά routers που μπορούν να συνδεθούν με καλώδιο για να παρέχουν ασύρματη και ενσύρματη σύνδεση στο Internet, σε οποιοδήποτε χώρο, μέσω σταθερής γραμμής (aDSL, FTTH κ.λπ). Ωστόσο, διαθέτουν και υποδοχή για κάρτα SIM, ώστε να μπορείτε να συνδέεστε μέσω 3G ή 4G δικτύων στο Internet, μέσω του ίδιου router. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν «βγάλετε» όλο το καλοκαίρι στο χωριό φέτος, αλλά δεν έχετε σύνδεση Internet εκεί, μπορείτε απλά να βάλετε μια 4G κάρτα SIM με τα GB που θέλετε στο 4G router, το βάζετε στην πρίζα και είστε έτοιμοι! Έχετε γρήγορο Internet με ταχύτητες έως 100/50Mbps (down/up) σε όποια συσκευή θέλετε! Laptop, smartphone, tablet, local storage κ.λπ. Το router της D-Link υποστηρίζει τόσο 3G όσο και 4G δίκτυα, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κάρτα SIM με data!

Το DWR-921 διαθέτει 4 θύρες Ethernet 10/100 Mbps για να συνδέσετε συσκευές ενσύρματα (υπολογιστές, laptops κ.λπ.), όσο και Wi-Fi b/g/n για ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης έως 150 Mbps. Είναι κομψό, ελαφρύ και διαθέτει δύο αποσπώμενες κεραίες 3G/4G, που μπορειτε να αφαιρέσετε αν το χρησιμοποιείτε μόνο με σταθερή γραμμή. Η δυνατότητα σύνδεσης με 3G/4G δίκτυα μπορεί να λειτουργήσει και ως “backup”. Αν, για παράδειγμα, η σταθερή σας σύνδεση στο Internet είναι ασταθής και διακόπτεται, έχοντας μια κάρτα SIM στο router, αυτόματα περνάει σε “mobile data mode” και ταχύτατα επανέρχεται η σύνδεσή σας.

Από πλευράς ασφάλειας έχουμε WPA/WPA2 κρυπτογράφηση δεδομένων, 64/128-bit WEP, NAT και SPI (Stateful Packet Inspection). Με το διπλό, αυτό, firewall, τα δεδομένα σας είναι πολύ πιο ασφαλή! Επιπλέον, υποστηρίζεται και χρήση L2TP/PPTP/IPSEC VPN pass-through.

Αν ψάχνατε για νέο router ή για μια λύση που μπορεί να σας προσφέρει σύνδεση Internet χωρίς να έχετε σταθερή γραμμή, τότε ένα 4G router είναι η «απάντηση» και το D-Link DWR-921 είναι μια «τίμια» πρόταση, στα €89,9 για περιορισμένο χρονικό διάστημα!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.