Δείτε το πάρκινγκ – έργο τέχνης που εγκαινιάστηκε στη Δανία

0

Στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, την Άλμποργκ, εγκαινιάστηκε το νέο πάρκινγκ που θυμίζει έργο τέχνης. Το πάρκινγκ σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρία Sangberg και ονομάστηκε Parking House G2. Το μονολιθικό κτήριο αποτελείται από μία ελαφριά και δυναμική πρόσοψη από αλουμίνιο που αφήνει το φως να εισρέει με το μοναδικό τρόπο. Αναλόγως την γωνία θέασης και την ώρα της ημέρας, δείχνει εντελώς διαφορετικό. Το σίγουρο είναι πως είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη.

πάρκινγκ έργο τέχνης

Ο Δήμος του Άλμποργκ συνεργάστηκε με την Sangberg στα πλαίσια της ανάπλασης που γίνεται στην συγκεκριμένη γειτονιά. Η τεράστια κατασκευή που κοσμεί το πάρκινγκ θυμίζει σύγχρονο γλυπτό. Στην ανακοίνωση των υπεύθυνων αρχιτεκτόνων που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας ειπώθηκε μεταξύ άλλων: «Ανεξάρτητα εάν περνάει κανείς με το αυτοκίνητό του ή πεζός, η πρόσοψη θα προσφέρει μία μαγευτική εμπειρία όπου το κτήριο θα φαίνεται να «ζωντανεύει».

Το πάρκινγκ – έργο τέχνης καταλαμβάνει χώρο 15,200 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει 590 θέσεις πάρκινγκ. Η κατασκευή πήρε 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Άλλο ένα χαρακτηριστικό της πρόσοψης από αλουμίνιο είναι ότι μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί και να χρησιμοποιηθεί σε άλλους σκοπούς, καθώς και να ανακυκλωθεί.

Το Άλμποργκ ήταν σημαντικό λιμάνι κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και ήταν αργότερα βιομηχανικό κέντρο. Σήμερα η πόλη είναι σε μετάβαση, στα πλαίσια της κατασκευάστηκε και το νέο πάρκινγκ. Το πανεπιστήμιο του Άλμπορκ, που ιδρύθηκε το 1974 διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον μετασχηματισμό.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.