Δείτε το πρωτοποριακό design διαμερίσματος 4ου ορόφου από το studio LILA architect + designer

0

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 4ου ορόφου, 125 μ2  σε κεντρικό σημείο στο Περιστέρι. Οι πελάτες, ένα μοντέρνο ζευγάρι επιχειρηματιών, απευθύνθηκαν στο γραφείο μας, αρχικά, για την διακόσμηση του διαμερίσματος. Όμως επρόκειτο για  λειτουργικά προβλήματα χωροργάνωσης σε επίπεδο διαρρύθμισης,  που σπάνια λύνονται με διακοσμητικά tips. Έτσι, μέσα από συζητήσεις και 3D’s το ζευγάρι αποφάσισε να εμπιστευτεί το studio LILA architect+designer  και να προχωρήσει σε μια καθολική ανακατασκευή, μιας και το διαμέρισμα είχε εξαιρετικές προοπτικές βελτίωσης.

Διατηρώντας μόνο την εξωτερική τοιχοποιία του διαμερίσματος, επαναπροσδιορίστηκαν κινήσεις και χρήσεις.  Γνώμονας ήταν από την αρχή οι ενοποιημένοι  χώροι και η μοντέρνα αισθητική, χωρίς να θυσιαστεί η λειτουργικότητα αφού το ζευγάρι απέκτησε πρόσφατα το πρώτο μωρό της οικογένειας. Οι ιδιοκτήτες δεν δίστασαν μπροστά στις  αντισυμβατικές, κάποιες φορές, προτάσεις της αρχιτέκτονος Λίλας Αθανασοπούλου, τόσο στην διακόσμηση όσο και στον σχεδιασμό των επίπλων  και των ειδικών κατασκευών που απαιτήθηκαν.

Ένα υαλοστάσιο στο ρόλο διαχωριστικού μεταξύ σαλονιού και λοιπών  χώρων, μεγαλώνει την κλίμακα του εσωτερικού. Παράλληλα, προσδίδει  πολυτέλεια και αφήνει το φως να εισχωρήσει βαθιά από την μοναδική τζαμαρία του σαλονιού, οριοθετώντας ταυτόχρονα τις κινήσεις. Ισορροπώντας το ψυχρό με το οικείο στοιχείο, το τζάμι δημιουργεί ένα ενδιαφέρον mix and match αποτέλεσμα συνδυαζόμενο με  την ξύλινη επένδυση καστανιάς στον τοίχο του διαδρόμου.

Η σύνθεση των ξύλων δημιουργήθηκε πρώτα ολόκληρη στο εργοτάξιο και κατόπιν τοποθετήθηκε ατόφια, ώστε να επιτευχθεί αρμονικό και ελεγχόμενο αποτέλεσμα  ανάμεσα στις «φαγωμένες» τράβες και στην ιδιαιτερότητα των ρόζων τους. Στην σύνθεση αυτή δημιουργήθηκε μια κρύπτη-λινοθήκη σε όλο το υψος της κατασκευής που σύρεται προς τα έξω πάνω σε ράουλα βαρέως τύπου, τραβώντας  ένα παλιό, μεταλλικό εξάρτημα μηχανής καραβιού, ως πόμολο.

Μαύρο τζάμι χρησιμοποιήθηκε και στις πόρτες του WC ώστε να αποτελούν εικαστικό στοιχείο προς το καθιστικό και να δημιουργούν αντίθεση με τσιμεντοκονίες και ξύλινες επενδύσεις. Στην κουζίνα, που επιλέχθηκε να είναι άσπρη και λιτή, οι όγκοι αποθήκευσης χάνονται, χάρη στην ντουλάπα-κελάρι που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του χώρου. Εκεί φιλοξενούνται όλα τα χρηστικά αντικείμενα  (και πολλά ακόμη) που θα εκτείνονταν στις επιφάνειες, αφήνοντας το ροζ  corian  του πάγκου άδειο στο μάτι.

Σε όλο το διαμέρισμα δημιουργήθηκαν αποθηκευτικοί  χώροι σε κάθε δυνατή θέση, όπως η 5μ μήκους  ειδική κατασκευή ντουλάπας από securit τζάμι, στην είσοδο του διαμερίσματος και το δωμάτιο_ντουλάπα στο  κεντρικό υπνοδωμάτιο, ώστε να είναι δυνατή η κρυφή οργάνωση όλων των αντικειμένων της οικογένειας.

PROFILE  

Το studio LILA architect + designer με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1999 από την Λίλα Αθανασοπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ (NTUA). Aσχολείται με τον σχεδιασμό + την κατασκευή ιδιωτικών έργων, ενώ δραστηριοποιείται + πειραματίζεται σ’ ένα ευρύ πεδίο κλίμακας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία + καταστήματα, αλλά + σχεδιασμό αντικειμένου. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιες εκθέσεις αρχιτεκτονικής + design + άρθρα με έργα του γραφείου, έχουν παρουσιαστεί περιστασιακά σε ελληνικές εκδόσεις. Στόχο αποτελεί η γνησιότητα + η μοναδικότητα, αποτυπωμένη σε κάθε έργο μέσα από την βιωματική δυναμικότητα του χώρου, προβάλλοντας συγκεκριμένα πρότυπα ζωής, έχοντας σαν γνώμονα την βιοκληματική + ενεργειακή αναβάθμιση των έργων αλλά + interior design μέσα από οικονομικές προτάσεις σχεδιασμού, φτάνοντας μέχρι + τον σχεδιασμό αντικειμένου.

Site: http://www.architectlila.gr 

Facebook Page: LILA architect + designer

Linkedin Account: Lila Athanasopoulou

Instagram: lila_architect_design

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!