Διαφορετικά ποπ κορν με espresso macchiato

0

Απολαυστικά, αυτές οι μπάλες ποπ κορν συνδυάζονται με marshmallow και πασπαλίζονται με ένα τραγανό, αλεσμένο καφέ εσπρέσο.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 50g κόκκους ποπ κορν
  • 100g mini marshmallows
  • 30g ανάλατο βούτυρο
  • 50g λευκή σοκολάτα, τριμμένη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένους κόκκους καφέ

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι απαλά σε ένα τηγάνι με βαριά βάση και προσθέτουμε το ποπ κορν. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Μετά από περίπου πέντε λεπτά, θα ακούσετε το καλαμπόκι να αρχίζει να σκάει. Μόλις το καλαμπόκι τελειώσει να σκάσει το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  2. Όσο ψήνεται το ποπ κορν, ζεσταίνουμε τα marshmallows σε ένα τηγάνι με το βούτυρο για να λιώσουν τα δύο μαζί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε τη φωτιά όταν λιώσει.
  3. Μόλις τελειώσει το σκάσιμο του ποπ κορν, ρίξτε το μείγμα marshmallow στο ταψί για ποπ κορν και προσθέστε την τριμμένη λευκή σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τον αλεσμένο καφέ και ανακατεύουμε όλα μαζί. Αφήστε στην άκρη για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε.
  4. Πάρτε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Βουτυρώστε τα χέρια σας, στη συνέχεια κυλήστε και στύψτε το ποπ κορν σε μια στρογγυλή μπάλα (μπορείτε να φορέσετε γάντια για αυτό αν δεν θέλετε να ακαταστήσετε). Αφήνουμε στην άκρη σε ένα ταψί να κρυώσει εντελώς.

Καλή απόλαυση!

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.