Διακόσμησε τα πιάτα και τα ποτήρια στο σπίτι σου εύκολα!

0

Έχεις βαρεθεί τα πιάτα και τα ποτήρια στο σπίτι σου; Θες κάτι διαφορετικό, αλλά παράλληλα δε θες να ξοδέψεις πολλά χρήματα ούτε και να πετάξεις ολόκληρο το περιεχόμενο της κουζίνας σου; Η λύση είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι περιμένεις, κι εμείς στην παρουσιάζουμε με κάθε ζουμερή λεπτομέρεια!

Όλα αυτά τα γυάλινα και πορσελάνινα αντικείμενα μπορείς να τα… βάψεις. Βαφές (ή χρώματα) για γυαλί μπορείς να βρεις οικονομικά σε μια μεγάλη ποικιλία από μαγαζιά (π.χ. Πλαίσιο), σε πολλά χρώματα, ενώ η χρήση τους είναι απίστευτα εύκολη.

Μερικά tips πριν ξεκινήσεις:

  • Μη βάφεις τα σημεία που θα αγγίζει το φαγητό (π.χ. το μέσα μέρος ενός ποτηριού). Αντί αυτού επίλεξε την εξωτερική ή την κάτω μεριά – ή κάποιο σημείο που δε δέχεται πολλή τριβή. Με αυτόν τον τρόπο το σχέδιό σου θα μείνει αψεγάδιαστο για πολύ καιρό!
  • Φρόντισε η επιφάνεια εργασίας σου να βρίσκεται σε καλά αεριζόμενο χώρο, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για την υγεία σου.

Και τώρα όλες οι οδηγίες που χρειάζεσαι:

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις τα πιάτα και τα ποτήρια που πρόκειται να βάψεις. Ύστερα θες να μαζέψεις τα «εφόδιά» σου – στην προκειμένη θα χρειαστείς σίγουρα μερικά πινέλα (κατά προτίμηση σχετικά μικρά και σκληρά), βαφές στα αγαπημένα σου χρώματα, ασετόν, μπατονέτες ή/και βαμβάκι και μια επιφάνεια εργασίας.

Προαιρετικά φτιάξε το σχέδιό σου πρώτα σε χαρτί με μολύβι, έτσι ώστε να έχεις ένα σημείο αναφοράς όσο σχεδιάζεις.

Ανακάτεψε λίγο τη βαφή σου (πέρνα το μπουκαλάκι ανάμεσα από τα χέρια σου ή ανακάτεψε απαλά με το πινέλο σου) και ύστερα ξεκίνα αργά και προσεκτικά να φτιάχνεις το σχέδιό σου!

Αν κάνεις κάποιο λάθος, τότε μπορείς κατευθείαν να το διορθώσεις με μια μπατονέτα ή λίγο βαμβάκι βουτηγμένο σε ασετόν. Με βαμβάκι βουτηγμένο σε ασετόν θα καθαρίσεις και τα πινέλα σου στο τέλος, πριν τα πλύνεις με ένα ήπιο σαπούνι.

Μόλις τελειώσεις το έργο σου, άσε τη βαφή να σταθεροποιηθεί με τον τρόπο που προτείνει η συσκευασία (συνήθως πρέπει να αφήσεις το αντικείμενο να στεγνώσει και ύστερα να το ψήσεις στο φούρνο σου), καθάρισε το χώρο σου και το νέο σου διακοσμημένο πιάτο ή ποτήρι είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.