Διακόσμηση σπιτιού Easy-Clean: 5 tips για στιλ χωρίς ταλαιπωρία!

0

Η δημιουργία ενός καλαίσθητου αλλά εύκολου στη συντήρηση σπιτιού είναι ένας κοινός στόχος για πολλές από εμάς. Το κλειδί είναι η επιλογή διακοσμητικών στοιχείων που ελαχιστοποιούν τις προσπάθειες καθαρισμού, διατηρώντας παράλληλα την αισθητική τους. Ακολουθούν 5 βασικά tips για να δημιουργήσετε έναν όμορφο χώρο που απαιτεί λιγότερη συντήρηση και είναι εύκολος στο καθάρισμα.

Επιλέξτε μινιμαλιστικά σχέδια

Η μινιμαλιστική διακόσμηση μειώνει την ακαταστασία και τις επιφάνειες που μπορεί να συσσωρεύουν σκόνη. Επιλέξτε έπιπλα με απλές γραμμές και αποφύγετε τις περίπλοκες λεπτομέρειες όπου μαζεύεται εύκολα σκόνη.

Επιλέξτε λείες επιφάνειες που καθαρίζονται εύκολα

Επιφάνειες όπως το δέρμα, το μέταλλο και το γυαλί δεν είναι μόνο κομψές αλλά και εύκολο να καθαριστούν. Αντιστέκονται στη συσσώρευση σκόνης καλύτερα από τα ανάγλυφα υλικά όπως το βελούδο ή τα υφαντά.

Ενσωματώστε άφθονο χώρο αποθήκευσης

Οι κρυφές επιλογές αποθήκευσης συμβάλλουν στη μείωση των επιφανειών που συλλέγουν σκόνη. Επιλέξτε έπιπλα με ενσωματωμένη αποθήκευση ή διακοσμητικά κουτιά για να κρατάτε τα αντικείμενα χωρίς σκόνη και οργανωμένα.

Χρησιμοποιήστε υφάσματα για πλυντήριο

Επιλέξτε κουρτίνες, χαλιά και καλύμματα μαξιλαριών που πλένονται στο πλυντήριο. Αυτό διευκολύνει τη διατήρηση των υφασμάτων καθαρών και χωρίς σκόνη.

Αγκαλιάστε τα φυτά Easy-Care

Προσθέστε πράσινο με φυτά χαμηλής συντήρησης, ανθεκτικά στη σκόνη, όπως τα παχύφυτα ή τα φυτά φιδιού, που απαιτούν ελάχιστη φροντίδα και δεν συσσωρεύουν σκόνη γρήγορα.

Ενσωματώνοντας αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σπίτι που είναι ταυτόχρονα κομψό και απλό στη συντήρηση, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε τον όμορφο χώρο σας χωρίς να επιβαρύνεστε από συνεχή καθαρισμό.

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!