Δημιουργικοί τρόποι για να στολίσετε το σπίτι όταν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι επιλογή

0

Εάν η προοπτική να τοποθετήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας μοιάζει αδύνατη, μην φοβάστε! Υπάρχουν μυριάδες εναλλακτικοί τρόποι για να εμποτίσετε το χώρο σας με κέφι για τις γιορτές, με την προϋπόθεση να απελευθερώσετε τη φαντασία σας.

Το βασικό σύμβολο των Χριστουγέννων, το μεγαλοπρεπές έλατο, βρίσκεται στο επίκεντρο της εορταστικής διακόσμησης. Είτε μεγάλα, είτε μικρά, αληθινά ή τεχνητά, πράσινα, λευκά ή τολμηρά πολύχρωμα, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλες τις παραλλαγές τους αποτελούν βασικό στοιχείο σε πολλά νοικοκυριά κατά την περίοδο των γιορτών.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι είτε τρέφουν ένα χλιαρό συναίσθημα προς το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε απλώς δεν έχουν χώρο για να το φιλοξενήσουν. Αυτό το άρθρο έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτούς, υποδεικνύοντας ότι μια χαρούμενη αισθητική των γιορτών μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ακολουθούν μερικές εντυπωσιακές εναλλακτικές για να στολίσετε το σπίτι σας:

Αγκαλιάστε τους τοίχους

Όταν ο περιορισμένος χώρος περιορίζει το στυλ διακόσμησης σας, στρέψτε την προσοχή σας στους τοίχους. Ενσταλάξτε το πνεύμα των Χριστουγέννων στολίζοντάς τους με γιορτινή ταπετσαρία, κρεμώντας ένα στεφάνι καλωσορίσματος στην πόρτα ή βάζοντας διακοσμητικά στολίδια σε όλο το σπίτι σας.

Διακοσμήστε παράθυρα και πόρτες βεράντας

Μεταμορφώστε τα παράθυρά σας σε καμβάδες με τις γιορτινές διακοσμήσεις, τοποθετώντας αυτοκόλλητα φιλικά προς τα παράθυρα ή αντικαθιστώντας τις κουρτίνες όλο το χρόνο με εκείνες σε γιορτινές αποχρώσεις. Βελτιώστε τη ζεστή ατμόσφαιρα με αρωματικά κεριά ή μικροκαμωμένα φαναράκια στα περβάζια των παραθύρων (εξασφαλίζοντας την προσοχή για αλλεργίες ή άσθμα).

Γιρλάντες και στεφάνια

Ανυψώστε το διακοσμητικό παιχνίδι σας! Τοποθετήστε γιρλάντες και κρεμώντας στεφάνια σε πόρτες ή τοίχους. Επιλέξτε υλικά και χρώματα που παραπέμπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, όπως κουκουνάρια ή διακοσμητικά γκι.

Φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια

Δώστε μια εορταστική ατμόσφαιρα με κατιφέδες σε γλάστρες ή φρέσκα λουλούδια σε βάζα, προσφέροντας μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χωρίς την ανάγκη για ένα παραδοσιακό δέντρο. Τα κλαδάκια γκι που τοποθετούνται στρατηγικά στο σπίτι σας, μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά φυσικής κομψότητας.

Γιορτινά μαξιλάρια και ριχτάρια

Εισαγάγετε μαξιλάρια και κουβέρτες με θέμα τις γιορτές στον καναπέ, στις πολυθρόνες του σαλονιού ή στα καθίσματα της κουζίνας σας για να προκαλέσετε αμέσως μια αίσθηση ευθυμίας.

Φινετσάτα τζάκια

Εάν ένα τζάκι κοσμεί το σπίτι σας, κάντε το κομβικό σημείο, στολίζοντάς το με κόκκινες κάλτσες, κεριά και γιρλάντες. Φωτίστε τον χώρο με φώτα που λειτουργούν με μπαταρία για μια ζεστή και μαγευτική ατμόσφαιρα.

Μην αφήσετε την απουσία χριστουγεννιάτικου δέντρου να χαλάσει το εορταστικό σας πνεύμα. Αγκαλιάστε αυτές τις δημιουργικές εναλλακτικές λύσεις για να εμποτίσετε το σπίτι σας με τη ζεστασιά και τη χαρά της περιόδου των διακοπών. Άλλωστε, όσον αφορά τη διακόσμηση, υπάρχει πάντα χώρος για φαντασία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.