DIY: Έξυπνοι τρόποι για διακόσμηση με κουκουνάρια!

0

Αντιμέτωποι με μια πληθώρα από κουκουνάρια που χαρίζει η ζωή και το άφθονο ελληνικό τοπίο, ειδικά καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, παρουσιάζουμε τρεις απλές και ευφάνταστες λύσεις για δημιουργική εξερεύνηση.

Συχνά νιώθουμε τα κουκουνάρια πως είναι πανταχού παρόντα, λόγω της επικράτησης των πεύκων, τόσο στο φυσικό, όσο και στο αστικό ελληνικό περιβάλλον. Εάν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, μπορεί να έχετε δει τον γούνινο φίλο σας να τ’ αντιμετωπίζει ως αυτοσχέδια παιχνίδια.

Ωστόσο, δεν θα προτείνουμε την κυνική προσέγγιση. Αντίθετα, η εστίασή μας είναι να εμφυσήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι ενσωματώνοντας τα κουκουνάρια και εισάγουμε μια απολαυστική πινελιά φύσης στον χώρο μας.

Πριν χρησιμοποιήσετε τα κουκουνάρια που έχετε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της βόλτας σας (μια βόλτα στο κοντινό βουνό ή στο πάρκο της γειτονιάς αρκεί για να γεμίσετε μια τσάντα), είναι επιτακτική ανάγκη να τα αποστειρώσετε. Μπορεί να κρύβονται κρυμμένες εκπλήξεις και δεν θα θέλατε να κάνουν μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Πώς να προετοιμάσετε τα κουκουνάρια:

Απλώς τα απλώνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα «ψήνουμε» στους 100°C στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα. Αυτό όχι μόνο προκαλεί το άνοιγμα των κλειστών κουκουνών, αλλά και εξαλείφει τυχόν σφάλματα ή επιβλαβή βακτήρια που κατοικούν μέσα. Αφού τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς, τα αποστειρωμένα κουκουνάρια σας είναι έτοιμα για χρήση.

Σημαντική σημείωση πριν από την αποστείρωση:

Εάν τα κουκουνάρια σας είναι γεμάτα βρωμιά, σκεφτείτε να τα τρίψετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή να τα μουλιάσετε σε ένα μείγμα ζεστού νερού και ξιδιού για περίπου 15 λεπτά πριν τα βάλετε στο φούρνο. Εναλλακτικά, το στέγνωμα στον αέρα και στον ήλιο είναι επίσης αποτελεσματικό. Λάβετε υπόψη ότι τα κουκουνάρια κλείνουν όταν βυθίζονται στο νερό, αλλά ανοίγουν ξανά όταν στεγνώσουν.

  1. Αρωματική ατμόσφαιρα:

Αραιώστε την υγρή κόλλα με νερό και μεταφέρετέ τη σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού.

Τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε μια ανοιχτή πλαστική σακούλα και ψεκάστε τα με την αραιωμένη κόλλα.

Ρίξτε κανέλα ή σκόνη βανίλιας στα κουκουνάρια μέσα στη σακούλα.

Κλείστε καλά τη σακούλα και ανακινήστε για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή της σκόνης.

Αφήστε τα να παραμείνουν κλειστά για περίπου 30 λεπτά.

Voila! Τα αρωματικά κουκουνάρια είναι τώρα έτοιμα να εκτεθούν σε μπολ σε όλο το σπίτι σας, στο γιορτινό τραπέζι ή ως μέρος των διακοσμητικών σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια της επιλογής σας, χωρίς την ανάγκη για αραιωμένη κόλλα. Απλώς τοποθετήστε το αιθέριο έλαιο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για εύκολη εφαρμογή.

  1. Κουκουνάρια με ζωηρά χρώματα:

Υπάρχουν τρεις διακριτές μέθοδοι για να προσθέσετε χρώμα στα κουκουνάρια σας.

Τεχνική ψεκασμού:

Χρησιμοποιήστε πετονιά και μεταλλικό σπρέι βαφής.

Στερεώστε τα κουκουνάρια σε μια μακριά πετονιά ανάμεσα σε δύο καρέκλες στη βεράντα σας.

Προστατέψτε το περιβάλλον με εφημερίδες.

Ψεκάστε τα κουκουνάρια και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει.

Εφαρμογή πινέλου:

Φορέστε γάντια μιας χρήσης και καλύψτε το τραπέζι σας με εφημερίδες.

Κρατήστε το κουκουνάρι και βάψτε το με ακρυλικό χρώμα χρησιμοποιώντας το κυρίαρχο χέρι σας.

Βάψτε τις άκρες ή ολόκληρα τα «φύλλα» του κουκουναριού, επιλέγοντας ένα μόνο χρώμα ή ένα φάσμα αποχρώσεων.

Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για την ενασχόληση με παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω.

Διακοσμητικά Pom-Pom:

Χρησιμοποιήστε μικρά, χρωματιστά πομ πομ από ένα κατάστημα χειροτεχνίας, μαζί με ένα πιστόλι σιλικόνης ή κόλλα χειροτεχνίας, ένα πινέλο και ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια.

Απλώστε με το πινέλο κόλλα στις επιθυμητές περιοχές και κολλήστε τα πομ πον χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια.

Καλλιτεχνικές Δομές:

Πέρα από τους προαναφερθέντες απλούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε κουκουνάρια, υπάρχουν πολλές ιδέες κατασκευής. Μια εντυπωσιακή γιρλάντα από κουκουνάρι, για παράδειγμα, απαιτεί σχοινί, γάντζους με βίδες, κόλλα αναμεμειγμένη με νερό και χρυσό σπρέι.

Αφού τοποθετήσετε βιδωτά άγκιστρα στο πίσω μέρος των κουκουναριών, χρησιμοποιήστε λεπτές χρωματιστές κορδέλες για να ενσωματώσετε σε συσκευασία δώρου ή να βελτιώσετε τη διακόσμηση του γιορτινού σας τραπεζιού.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.