Δύο ελληνικά γλυκά στα top 50 του κόσμου!

0

Η ελληνική ζαχαροπλαστική δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα του Taste Atlas με τα κορυφαία γλυκά παγκοσμίως. Ωστόσο, τα δύο ελληνικά γλυκά που βρίσκονται στην κατάταξη δεν τυγχάνουν της αναγνώρισης που τους αξίζει, πιστεύουμε εμείς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι λίστες βασίζονται στις αξιολογήσεις των πραγματικών χρηστών και αγνοούν τις αξιολογήσεις από bots, εθνικιστές ή πατριώτες. Επίσης, δίνουν προτεραιότητα στις αξιολογήσεις από χρήστες που θεωρούνται γνώστες σύμφωνα με το σύστημα.

Η λίστα του Taste Atlas με τα γλυκά περιλαμβάνει ποικιλία από διάφορες χώρες, με τη Γαλλία και την Τουρκία να έχουν πολλές εκπροσωπήσεις στη λίστα αυτή.

Τα καλύτερα γλυκά της λίστας

Όσον αφορά τα ελληνικά γλυκά, το γαλακτομπούρεκο βρίσκεται στη θέση 37. Περιγράφεται ως ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που αποτελείται από πολλά φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, περιχύνεται συνήθως με πορτοκάλι και ζαχαρούχο σιρόπι, δημιουργώντας ένα μαλακό και βελούδινο γλυκό. Το γαλακτομπούρεκο συναντάται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα.

Λίγο πιο ψηλά στη θέση 34 βρίσκονται τα μελομακάρονα. Αν και πιστεύεται ότι έχουν αρχαίες ρίζες από τη Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν τώρα ένα τυπικό ελληνικό γλυκό που συνδέεται με τα Χριστούγεννα. Αυτά τα νόστιμα γλυκάκια από σιμιγδάλι συνηθίζουν να αρωματίζονται με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και, καμία φορά, κονιάκ. Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι γαλλικές κρέπες, ενώ στη δεύτερη θέση είναι το βραζιλιάνικο μπομποκάδο, στην τρίτη θέση το περουβιανό κέζο ελάδο, στην τέταρτη θέση το τιραμισού και στην πέμπτη θέση η κρεμ μπρουλέ.

Τα χειρότερα γλυκά της λίστας

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τα χειρότερα βαθμολογημένα γλυκά στον κόσμο, υπάρχει και μια ελληνική εκπροσώπηση σε χαμηλή θέση, συγκεκριμένα στη θέση 69 βρίσκεται το «Κουφέτο» από τη Μήλο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό του κουταλιού, το οποίο παρασκευάζεται με τοπική γλυκιά λευκή κολοκύθα, νερό, ζάχαρη και τοπικό μέλι. Το τελευταίο στη λίστα στη θέση 50 είναι το Chocolate chip cookie.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.