Έκανε το αεροπλάνο του Ωνάση σπίτι του: Πόσο του κόστισε;

0

Βαθιά στο δάσος του Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, κρύβει ένα κομμάτι από την πιο ένδοξη σελίδα της επιχειρηματικής ιστορίας της Ελλάδας. Ανάμεσα στα δέντρα ξεπροβάλλει ένα Ολυμπιακό Boeing 727. Και δεν είναι οποιοδήποτε αεροπλάνο. Είναι αυτό που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση για να ταφεί στην Ελλάδα, μετά τον θάνατό του, το 1975. Σήμερα, το παλιό Boeing της Ολυμπιακής είναι η μόνιμη κατοικία ενός 73χρονου Αμερικανού.

Όπως περιέγραψε ο Bruce Campbell στο CNBC, είχε αγοράσει αυτό το οικόπεδο 10 στρεμμάτων στο Hillsborough στις αρχές της δεκαετίας του 1970, πληρώνοντας 25.800 δολάρια.

Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, ο Κάμπελ ονειρευόταν να ζήσει σε αεροπλάνο από τα 15 του και είδε ένα «νεκροταφείο» αεροσκάφους στην τηλεόραση.

Το 1999 αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, έτσι στράφηκε σε μια εταιρεία διάσωσης για να του βρει ένα αεροπλάνο.

Όπως λέει σήμερα ο Κάμπελ, αυτό ήταν ένα λάθος που δεν θα έκανε ξανά. «Συνιστώ να αγοράσετε ένα αεροπλάνο εντελώς άθικτο και λειτουργικό, εκτός ίσως από την αφαίρεση των κινητήρων.»

Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε το Boeing 727 200 θέσεων στην Ελλάδα και η Campbell πλήρωσε 100.000 δολάρια για να το αποκτήσει.

Στη συνέχεια το αεροπλάνο πέταξε από την Ελλάδα στο Όρεγκον για να προετοιμαστεί για τον νέο του ιδιοκτήτη. Εκεί, οι κινητήρες αφαιρέθηκαν και όταν το αεροσκάφος ήταν έτοιμο, ρυμουλκήθηκε στο χώρο του Campbell, μέσα από τους δρόμους και το κέντρο του Hillsborough. Αυτή η διαδικασία του κόστισε 120.000 δολάρια.

«Εάν είστε μηχανικός, επιστήμονας ή κάποιος που εκτιμά την κομψότητα και την ομορφιά της αεροναυτικής τεχνολογίας, είναι το πιο ευτυχισμένο μέρος για να ζεις», λέει ο Campbell στο CNBC.

Ο 73χρονος ξόδεψε περίπου 15.000 δολάρια και δύο χρόνια για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι. Πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καρότσι σερβιρίσματος από άλλο αεροπλάνο, το οποίο χρησιμοποιεί ως ντουλάπι για το φαγητό του.

Αντί για κουζίνα, ο Κάμπελ έχει φούρνο μικροκυμάτων και μικρό φούρνο, αλλά λέει ότι τα χρησιμοποιεί σπάνια αφού δεν μαγειρεύει.

Δίπλα στην κουζίνα, ο Κάμπελ έχει έναν μαλακό καναπέ, τον οποίο χρησιμοποιεί και για ύπνο, καθώς και τον πάγκο εργασίας του.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.