Ένα παραμυθένιο κάστρο

0

Στη περιοχή Les Trois-Moutiers και συγκεκριμένα στη γαλλική επαρχία Poitou-Charentes βρίσκεται η πανέμορφη κατοικία ή καλύτερα ο πύργος Chateau de la Mothe – Chandeniersis.Χτισμένο τον 13ο αιώνα από την οικογένεια Bauçay, διακρίνεται για την ιστορία του καθώς έχει περάσει στην αγγλική κυριαρχία κατά τον Μεσαίωνα. Πριν την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης η έπαυλη ήταν γνωστή για τα κοσμικά πάρτυ.Επιπλέον να σημειωθεί πως ο πύργος βρίσκεται κοντά στη τουριστική περιοχή Center Parcs.

2 3 4

 

Κατά τον 19ο αιώνα ένας επιχειρηματίας ανέλαβε να τον αναπαλαιώσει αλλά και παράλληλα να προσθέσει έναν αμπελώνα λίγο πριν το παραδώσει στον βαρόνο Lejeune Edgar όπου ο ίδιος εγκατέστησε εσωτερική θέρμανση με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας πυρκαγιάς όπου είχε σαν αποτέλεσμα τη καταστροφή του πύργου.

Στη δεκαετία του 1980 η γύρω περιοχή πουλήθηκε στη γαλλική τράπεζα Crédit Lyonnais, η οποία προκειμένου να εισπράξει μέγιστο κέρδος πούλησε τα εδάφη σε κομμάτια.

5 6 7

 

 

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του πύργου είναι ο καθηγητής μαθηματικών Marc Demeyer όπου όπως έχει αναφέρει αρκετές φορές στις τοπικές εφημερίδες προσπάθησε να τον διασώσει χωρίς αποτέλεσμα όμως καθώς ορισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να το σαμποτάρουν.

 

Δυστυχώς όμως, τίποτα δεν θυμίζει την μαγεία εκείνων των εποχών καθώς ο πύργος έχει κυριολεκτικά βουλιάξει στο νερό. Αν ο Marc Demeyer καταφέρει να αναπαλαιώσει τον πύργο τότε σίγουρα μια νέα ιστορία θα γραφτεί για το Chateau de la Mothe – Chandeniersis.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.