Επαγγελματική καθαριότητα σπιτιού: Τα tips των ειδικών που θα σου λύσουν τα χέρια!

0

Αύριο είναι Σάββατο πρωί και θα βιάζεσαι να τελειώσεις τις δουλειές της καθαριότητας για να συνεχίσεις το Σαββατοκύριακο σου. Οι επαγγελματικές τεχνικές καθαρισμού θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σπίτι σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφήνοντας χρόνο για άλλες δραστηριότητες.

Συγκεντρώστε τον εξοπλισμό

Μπορείτε να χάσετε πολύ χρόνο φέρνοντας ένα μόνο «εργαλείο», όπως ένα πανί ξεσκονίσματος, σε ένα δωμάτιο για να ξεσκονίσετε και μετά να το αφήσετε και να φέρετε καθαριστικό τζαμιών κτλ.  Αντί να τρέχετε πέρα δώθε, οι επαγγελματίες μειώνουν τον χρόνο καθαρισμού κουβαλώντας ένα κουτί γεμάτο με όλα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν.

Χρησιμοποιήστε πρώτα τα σκληρά καθαριστικά

Εργασίες όπως το τρίψιμο των τουαλετών, η απομάκρυνση των αλάτων ή ο καθαρισμός των καμένων λίπων του φούρνου απαιτούν τη χρήση καθαριστικών που χρειάζονται χρόνο για να διαλυθούν οι λεκέδες. Εφαρμόζοντας καθαριστικά σε αυτές τις περιοχές πρώτα – προτού ασχοληθείτε με άλλες εργασίες καθαρισμού – τα χημικά θα έχουν την ευκαιρία να μαλακώσουν και να διαλύσουν τους λεκέδες. Απλώς εφαρμόστε και μετά προχωρήστε στις άλλες δουλειές σας. Όταν επιστρέψετε, οι λεκέδες θα σκουπιστούν εύκολα και δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στο τρίψιμο.

Συμμαζέψτε και μετά καθαρίστε

Είναι σχεδόν αδύνατο να ξεσκονίσετε και να σκουπίσετε αποτελεσματικά με την ηλεκτρική σκούπα όταν τα παιχνίδια, τα βιβλία και άλλα αντικείμενα είναι σκορπισμένα σε τραπεζάκια και πατώματα. Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι ο πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού είναι να μαζέψετε. Μετά από αυτό, θα έχετε έναν καθαρό δρόμο για τον καθαρισμό, αλλά αν προσπαθήσετε να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα, θα τρέχετε σε κύκλους.

Καθιερώστε ένα μοτίβο

Εάν έχετε μπει ποτέ σε ένα δωμάτιο και δεν ξέρατε από πού να ξεκινήσετε τον καθαρισμό, μπορεί να σας είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα τακτικό μοτίβο καθαρισμού. Επειδή η βαρύτητα κάνει τα μαγικά της στη σκόνη και τα ψίχουλα, ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω. Ταυτόχρονα, δουλέψτε από αριστερά προς τα δεξιά. Αυτή είναι μια εξαιρετική τεχνική οργάνωσης και εξοικονόμησης χρόνου για κουζίνες και μπάνια και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ντους, νεροχύτες, πάγκους, μπανιέρες και, τέλος, δάπεδα.

Πρώτα η σκόνη, μετά η ηλεκτρική σκούπα

Το τελευταίο πράγμα που κάνουν οι επαγγελματίες καθαριστές σε ένα σπίτι είναι η ηλεκτρική σκούπα—συνήθως όταν βγαίνουν από την πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο, το πρώτο πράγμα που βλέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατά την άφιξή του στο σπίτι είναι οι γραμμές που μόλις σκουπίστηκαν με ηλεκτρική σκούπα που μένουν πίσω στο χαλί. Εάν σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα πριν ξεσκονίσετε, η σκόνη και άλλα υπολείμματα μπορεί να πέσουν στο πάτωμα και θα πρέπει να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα για δεύτερη φορά.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.