Ετοιμάστε τον κήπο σας για το χειμώνα

0

Το καλοκαιρινό χρώμα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει στον κήπο σας και σιγά σιγά έχετε αρχίσει να μαζεύεστε προς τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Το φθινόπωρο είναι μια αρκετά σημαντική εποχή για τον κήπο σας προκειμένου να απομακρύνετε την χαλασμένη βλάστηση του καλοκαιριού αλλά και τη προετοιμασία του κήπου για τους χειμερινούς μήνες. Ας αρχίσει η εκκαθάριση λοιπόν!

Αν εντοπίσετε κάποια παράσιτα στον κήπο σας φροντίστε να τα απομακρύνετε άμεσα έστω και αν έχουν ήδη αρχίσει να καταστρέφουν ορισμένα φυτά. Καθαρίστε τις γλάστρες και τα πιατάκια τους ενώ μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να φυτέψετε αρκετά λαχανικά που ευδοκιμούν το φθινόπωρο προκειμένου να έχετε τη δική σας σοδειά στο πίσω μέρος του κήπου.

Μπορεί να σας αρέσουν πολύ τα αναρριχώμενα φυτά αλλά όταν αρχίσουν και γεμίζουν έναν τοίχο δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Περιποιηθείτε τα κλαδεύοντας τα. Αντίστοιχα αν έχετε δέντρα μπορείτε να κάνετε το ίδιο ώστε να μη χτυπούν τον χειμώνα με τον αέρα στα παράθυρα σας.

Το γκαζόν σας έχει υποστεί αρκετή φθορά και είναι η τέλεια στιγμή για να το αναζωογονήσετε. Αφαιρέστε τα παλιά σημεία χλόης και προσθέστε καινούρια. Επίσης απομακρύνετε τα βρύα. Τέλος, είναι η τέλεια εποχή για να τοποθετήσετε τον νέο σας χλοοτάπητα αφού θα είναι έτοιμος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Συλλέξτε τα φύλλα τα οποία έχουν αρχίσει και πέφτουν από τα δέντρα σας καθημερινά ή έστω εβδομαδιαία ώστε να φαίνεται ότι έχει μια πιο όμορφη εικόνα ο κήπος σας.

Τα δέντρα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του κήπου και παρέχουν τη δομή του. Όσα περισσότερα φυτέψετε τόσα περισσότερα θα βρείτε έναν χρόνο μετά. Το φθινόπωρο είναι η τέλεια στιγμή για να φυτέψετε δέντρα προκειμένου να καλύψετε τα κενά που υπάρχουν.

Αγοράστε φυτά όπου μπορείτε να φυτέψετε το φθινόπωρο για να δώσετε χρώμα στον κήπο σας. Η αλήθεια είναι ότι ένας απεριποίητος κήπος είναι δίνει άσχημη εντύπωση για το σπίτι ενώ αντίθετα ένας περιποιημένος και με χρώμα σου φτιάχνει τη διάθεση.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.