Αυτή η απλή σαλάτα ζυμαρικών είναι ιδανική για μεσημεριανό γεύμα ή ως συνοδευτικό μπάρμπεκιου. Για να το κάνετε vegan, παραλείψτε τη φέτα.
Συστατικά
- 85gr ζυμαρικά, όπως πένες ή κοντσιλί
- ½ λεμόνι χωρίς κερί, ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 10gr ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 15gr φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
- 60gr φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Χτυπάμε μαζί το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάδι και μια γενναία ποσότητα πιπεριού.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και τα περνάμε κάτω από μια κρύα βρύση μέχρι να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε το dressing, το αγγούρι, τις ντομάτες, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές, αν χρησιμοποιούνται, μέσα στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!