Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ένα εύκολο σπιτικό παγωτό με πολλές γεύσεις για να διαλέξετε. Δοκιμάστε τα όλα!
Συστατικά
- 4 αυγά ελευθέρας βοσκής χωρισμένα
- 100g άχνη ζάχαρη
- 300ml διπλή κρέμα
Άρωμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Γεύση τζίντζερ
- 100g τζίντζερ, ψιλοκομμένο, συν 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι από το βάζο
Γεύση καφέ και κονιάκ
- 2-3 κουταλιές της σούπας απόσταγμα καφέ
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Άρωμα βατόμουρου
- 150ml κοσκινισμένος πουρές βατόμουρου (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φράουλα)
Με γεύση ρούμι και σταφίδα
- 100g σταφίδες μουλιασμένες σε 4 κουταλιές της σούπας ρούμι για 2 ώρες
Μέθοδος
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα.
- Χτυπάμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια των αυγών να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.
- Χτυπήστε την κρέμα σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα.
- Διπλώστε την κρέμα, τους κρόκους αυγών και το άρωμα που έχετε επιλέξει (δείτε τη λίστα συστατικών) στο μείγμα της μαρέγκας μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε σε ένα πλαστικό δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον δύο ώρες.
Καλή απόλαυση!