Τα κοκκινιστά φασολάκια λαδερά είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. H κλασική παραδοσιακή συνταγή!
Συστατικά:
- Φασολάκια, καθαρισμένα, 500γρ
- Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 100γρ
- Σκόρδο, λιωμένο, 2 σκελίδες
- Ελαιόλαδο, 100ml
- Ντομάτες, τριμμένες, 400γρ
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος, 30γρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού
- Νερό, 500ml
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, ανάλογα με την προτίμηση.
Καλή απόλαυση!