Φρέσκα μυρωδικά: 7 tips αποθήκευσης για να τα διατηρήσεις αναλλοίωτα περισσότερο καιρό!

0

Τα φρέσκα βότανα και μυρωδικά είναι μια απολαυστική προσθήκη σε αμέτρητα πιάτα, προσθέτοντας ζωντανές γεύσεις και αρώματα που αναδεικνύουν τις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Ωστόσο, μπορούν να χάσουν γρήγορα τη φρεσκάδα τους εάν δεν αποθηκευτούν σωστά. Για να κάνετε τα βότανά σας να διαρκέσουν περισσότερο και να μειώσετε τα απόβλητα, ακολουθούν μερικά απλά tips για το πώς να αποθηκεύετε αποτελεσματικά τα φρέσκα βότανα για να παραμείνουν φρέσκα περισσότερο καιρό.

Διατηρήστε τα φρέσκα κατά την αγορά

Ξεκινήστε επιλέγοντας τα πιο φρέσκα βότανα στο κατάστημα ή στην αγορά. Ψάξτε για ζωηρά χρώματα, αποφύγετε τα μαραμένα ή κιτρινισμένα φύλλα και ελέγξτε για τυχόν σημάδια μούχλας.

Κόψτε τους μίσχους

Μόλις φέρετε τα μυρωδικά σας στο σπίτι, δώστε τους μια νέα αρχή κόβοντας τις άκρες των μίσχων. Αυτό θα ενθαρρύνει την απορρόφηση νερού και θα αποτρέψει τη σήψη των μίσχων.

Νερό σε βάζο

Αντιμετωπίστε τα βότανά σας σαν φρέσκα λουλούδια. Τοποθετήστε τα σε ένα ποτήρι νερό, όσο να καλύψει τις άκρες των μίσχων και καλύψτε τα χαλαρά με μια πλαστική σακούλα. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο, αλλάζοντας το νερό κάθε λίγες μέρες.

Στεγνώστε και τυλίξτε

Για πιο σκληρά βότανα όπως το δεντρολίβανο, το θυμάρι ή το φασκόμηλο, σκεφτείτε να τα στεγνώσετε στον αέρα ή στο φούρνο. Αφού στεγνώσουν, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί και τοποθετήστε τα σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο.

Κατάψυξη σε λάδι ή νερό

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη συντήρηση των βοτάνων είναι η κατάψυξή τους. Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά σας και ανακατέψτε τα με ελαιόλαδο ή νερό και μετά ρίξτε το μείγμα σε παγοθήκες. Μόλις παγώσουν, μεταφέρετε τους κύβους σε μια σακούλα κατάψυξης. Αυτά μπορούν να προστεθούν απευθείας στο μαγείρεμα, δίνοντας μια έκρηξη γεύσης.

Σφράγιση από αέρα

Εάν έχετε σφραγιστικό κενού αέρος, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη συντήρηση των βοτάνων. Κλείστε τα σε μια σακούλα και αφαιρέστε τον αέρα για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ετικέτα και ημερομηνία

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο αποθήκευσης που έχετε επιλέξει, να επισημαίνετε πάντα τα δοχεία σας με τον τύπο και την ημερομηνία βοτάνου. Αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε τη φρεσκάδα και αποτρέπει τυχόν μπερδέματα.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά tips, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των φρέσκων βοτάνων σας, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων και διασφαλίζοντας ότι έχετε πάντα στη διάθεσή σας γευστικά συστατικά για τις μαγειρικές σας δημιουργίες. Πειραματιστείτε με αυτές τις μεθόδους για να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ μαγειρικής σας και απολαύστε τα οφέλη των φρέσκων βοτάνων για μεγαλύτερες περιόδους.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.