Φυσικά εντομοαπωθητικά για να απαλλαγούμε από τα μαμούνια του καλοκαιριού!

0

Καθώς πλησιάζουν οι θερμότεροι μήνες, τόσο πλησιάζει η επίφοβη άφιξη των εντόμων. Τα κουνούπια, οι μύγες, τα τσιμπούρια και άλλα ενοχλητικά ζωύφια μπορούν γρήγορα να περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες. Ενώ υπάρχουν πολλά εμπορικά εντομοαπωθητικά διαθέσιμα στην αγορά, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσικές εναλλακτικές λύσεις που είναι απαλλαγμένες από δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες. Τα φυσικά εντομοαπωθητικά προσφέρουν έναν πιο ασφαλή και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να κρατήσετε μακριά τα μαμούνια.

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά εντομοαπωθητικά είναι το έλαιο σιτρονέλλας

Προερχόμενο από τα φύλλα και τους μίσχους του χόρτου σιτρονέλλας, αυτό το αιθέριο έλαιο έχει ένα δυνατό άρωμα σαν λεμόνι που είναι γνωστό ότι απωθεί τα κουνούπια. Το έλαιο Citronella μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε κεριά, ή να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το έλαιο σιτρονέλλας θεωρείται γενικά ασφαλές, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος σε ορισμένα άτομα, επομένως συνιστάται ένα τεστ επίθεμα πριν την εφαρμογή του σε μεγαλύτερες περιοχές του δέρματος.

Ένα άλλο αποτελεσματικό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι το έλαιο neem

Το έλαιο neem προέρχεται από το δέντρο neem και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική για τις εντομοαπωθητικές του ιδιότητες. Είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών, των μυγών και των μυρμηγκιών. Το λάδι Neem μπορεί να αναμιχθεί με νερό και να ψεκαστεί στα φυτά ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σπιτικά εντομοαπωθητικά σπρέι για το δέρμα. Το λάδι Neem έχει έντονη οσμή και μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστο όσο άλλα φυσικά απωθητικά, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Τα αιθέρια έλαια από φυτά όπως ο ευκάλυπτος, ο ευκάλυπτος λεμονιού και η λεβάντα είναι επίσης γνωστό ότι έχουν εντομοαπωθητικές ιδιότητες

Αυτά τα έλαια μπορούν να αναμειχθούν με έλαια όπως το λάδι καρύδας ή το λάδι jojoba και να εφαρμοστούν στο δέρμα ή να χρησιμοποιηθούν σε κεριά για την απώθηση των εντόμων σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αιθέρια έλαια έχουν υψηλή συγκέντρωση και πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Πρέπει να αραιώνονται σωστά και να ελεγχθούν με έμπλαστρο πριν από την εφαρμογή στο δέρμα, ειδικά σε παιδιά ή σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Τα φυσικά εντομοαπωθητικά είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση από τα εμπορικά προϊόντα που μπορεί να περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε με ασφάλεια και σύμφωνα με τις οδηγίες και να κάνετε δοκιμές επιθέματος πριν τα εφαρμόσετε σε μεγαλύτερες περιοχές του δέρματος. Ενσωματώνοντας φυσικά εντομοαπωθητικά στη ρουτίνα σας, μπορείτε να απολαύσετε την ύπαιθρο χωρίς την ενόχληση των ενοχλητικών ζωυφίων.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.