Γίνετε master της αποθήκευσης με αυτά τα 5 εύκολα tips!

0

Η σωστή αποθήκευση είναι πολύ σημαντική για μία τακτοποιημένη κουζίνα. Πολλές φορές το να οργανώσουμε τα κουτιά, τα ράφια, τα ντουλάπια μας, είναι δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση. Επίσης, μπορεί να μας κοστίσει πολλά χρήματα. Το CoolHome σας έχει 5 τέλεια tips που θα σας βοηθήσουν πολύ να οργανώσετε καλύτερο τον αποθηκευτικό σας χώρο.

1. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα, τάπερ και κουτιά από τις συσκευασίες που αγοράζετε. Ένα βάζο με μαρμελάδα, ένα μπολ γιαούρτι, ένα πλαστικό τάπερ από το μαγαζί που παραγγείλατε φαγητό, δεν χρειάζεται να πεταχτούν. Πλύνετέ τα και ξανά χρησιμοποιήστε τα για αποθήκευση πραγμάτων. Έτσι, θα κάνετε οικονομία από τα αγοραστά τάπερ που κοστίζουν αρκετά.

αποθήκευση

2. Βάλτε ετικέτες στα κουτιά 

Μπορεί την στιγμή που τοποθετείτε κάτι σε ένα κουτί να θυμάστε τι είναι, 10 μέρες μετά όμως ενδέχεται να το έχετε ξεχάσει. Πολλές φορές επειδή ξεχνάμε πράγματα που έχουμε στα ντουλάπια μας, δεν τα χρησιμοποιούμε. Μία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε όμορφες ετικέτες για να ονοματίσετε τα πράγματα σας. Έτσι, θα τα ξεχωρίζετε και θα θυμάστε κατευθείαν τι περιέχουν. Συν ότι, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των βάζων/κουτιών/τάπερ, όπως στην παρακάτω φωτογραφία όπου τα καλλιγραφικά γράμματα είναι πολύ cute.

αποθήκευση

3. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο που περισσεύει πίσω από τα ντουλάπια 

Ανάμεσα στα ντουλάπια και στα ράφια περισσεύει πολύς ελεύθερος χώρος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Μπορείτε να κρεμάσετε αυτά τα σιδερένια ραφάκια που χωράνε πολλά αντικείμενα και θα σας γλυτώσουν πολύ χώρο.

αποθήκευση

αποθήκευση

4. Χρησιμοποιήστε και καλάθια

Τα καλάθια είναι πολύ όμορφα και πολύ χρήσιμα. Συνήθως τα χρησιμοποιούμε στο μπαλκόνι αλλά είναι ιδανικά και για την κουζίνα. Εάν φοβάστε μην βραχούν ή λερωθούν από τις τροφές, «ντύστε» τα με ένα ύφασμα ή χρησιμοποιήστε τα για τα τοποθετήσετε εκεί τα βάζα/κουτιά σας.

αποθήκευση

5. Οργανώστε κάθετα τον χώρο σας

Σκεφτείτε την πιθανότητα να προμηθευτείτε μακρόστενα ντουλάπια. Σας παρέχουν καλύτερα διαχείριση του χώρου καθώς συνήθως τα οριζόντια ντουλάπια είναι αυτά που καταλαμβάνουν τον περισσότερο.

αποθήκευση

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.