Γυάλινα βάζα: Δες τι μπορείς να τα κάνεις αντί να τα πετάξεις!

0

Τα γυάλινα βάζα που έχουν απομείνει μπορεί να είναι απίστευτα ευέλικτα, εξυπηρετώντας πολλούς σκοπούς πέρα ​​από το αρχικό τους περιεχόμενο. Ανακυκλώνοντας και επανατοποθετώντας αυτά τα δοχεία, μπορείτε να μειώσετε τα απόβλητα και να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας. Εδώ είναι μερικοί φιλικοί προς το περιβάλλον και δημιουργικοί τρόποι για να δώσετε σε αυτά τα βάζα μια δεύτερη ζωή.

Λύση αποθήκευσης

Τα γυάλινα βάζα είναι ιδανικά για την αποθήκευση μιας ποικιλίας αντικειμένων, από προϊόντα στην κουζίνα έως σαν μολυβοθήκη στο γραφείο. Διατηρούν το περιεχόμενο ορατό και φρέσκο.

Κηροπήγια

Μεταμορφώστε ένα γυάλινο βάζο σε ένα γοητευτικό κηροπήγιο. Απλώς τοποθετήστε ένα κερί και δείτε τα διαφανή τοιχώματα του βάζου να δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Βάζα μπαχαρικών DIY

Επαναλάβετε την ετικέτα, ζωγραφίστε ή διακοσμήστε γυάλινα βάζα για να φτιάξετε ειδικά δοχεία με μπαχαρικά. Αυτό προσθέτει μια μοναδική πινελιά στην κουζίνα σας και σας βοηθά να παραμένετε οργανωμένοι.

Συσκευασία δώρου

Ζήστε ένα βάζο με κορδέλες, ύφασμα ή μπογιά και χρησιμοποιήστε το για να παρουσιάσετε σπιτικά δώρα όπως μαρμελάδες, μπισκότα ή άλατα μπάνιου. Είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και προσωπική πινελιά.

Κουμπαράς

Δημιουργήστε μια κομψή τράπεζα κερμάτων κόβοντας μια σχισμή κερμάτων στο καπάκι του βάζου. Θα δείτε τις αποταμιεύσεις σας να αυξάνονται μέσα από τις διαφανείς πλευρές.

Αντί για ποτήρια

Τα γυάλινα βάζα δημιουργούν εξαιρετικά ποτήρια αναψυκτικών, ποτών και smoothies. Τα σφραγιζόμενα καπάκια τους αποτρέπουν τις διαρροές και είναι φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις αντί των πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης.

Βότανα

Καλλιεργήστε βότανα σε γυάλινα βάζα στο περβάζι σας. Το συμπαγές τους μέγεθος τα κάνει ιδανικά για μικρούς χώρους διαβίωσης.

Η ενσωμάτωση αυτών των ιδεών στην καθημερινή σας ζωή όχι μόνο μειώνει τα απόβλητα αλλά προσθέτει επίσης μια νότα γοητείας και λειτουργικότητας στο σπίτι σας. Έτσι, την επόμενη φορά που πρόκειται να πετάξετε ένα γυάλινο βάζο, σκεφτείτε τις πολυάριθμες δυνατότητες που έχει για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.