Η διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού θέλει μαεστρία!

0

Η διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε να το κάνετε να φαίνεται ακόμα πιο μικρό. Ωστόσο, με μερικά απλά σχεδιαστικά κόλπα, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον μικρό σας χώρο και να δημιουργήσετε ένα άνετο, φιλόξενο σπίτι.

Ανοιχτόχρωμα χρώματα

Τα ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό, το μπεζ και το ανοιχτό γκρι μπορούν να κάνουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός. Τα σκούρα χρώματα, από την άλλη, μπορούν να κάνουν έναν μικρό χώρο να δείχνει στενό και κλειστοφοβικό. Μπορείτε να προσθέσετε ζωηρά χρώματα με αξεσουάρ όπως μαξιλάρια, ριχτάρια και έργα τέχνης.

Μεγιστοποίηση αποθηκευτικού χώρου

Η ακαταστασία μπορεί να κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται ακόμη μικρότερος, γι’ αυτό επενδύστε σε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως ενσωματωμένα ράφια, αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι και πολυλειτουργικά έπιπλα, με κρυφή αποθήκευση. Ένας χώρος χωρίς ακαταστασία θα κάνει το σπίτι σας να είναι πιο ευρύχωρο και οργανωμένο.

Ενσωματώστε καθρέφτες στη διακόσμησή σας

Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και δημιουργούν την ψευδαίσθηση του βάθους, κάνοντας ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Μπορείτε να κρεμάσετε έναν μεγάλο καθρέφτη σε έναν τοίχο ή να ενσωματώσετε έπιπλα με καθρέφτη, όπως τραπεζάκι ή συρταριέρα.

Επιλέξτε έπιπλα ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού

Τα υπερμεγέθη έπιπλα μπορούν να κατακλύσουν ένα μικρό δωμάτιο και να το κάνουν να είναι στενό, ενώ τα μικρά έπιπλα μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται άδειο και αραιό. Επιλέξτε κομμάτια που είναι ανάλογα με τον χώρο σας και που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλές λειτουργίες, όπως ένας καναπές-κρεβάτι ή μια τραπεζαρία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γραφείο.

Μην φοβάστε να προσθέσετε προσωπικότητα και στυλ στον μικρό σας χώρο

Μπορείτε να προσθέσετε στυλ και ενδιαφέρον με ένα χαλί ή κουρτίνες με σχέδια και μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα με απαλό φωτισμό και κεριά. Απλώς φροντίστε να διατηρήσετε τη διακόσμησή σας συνεκτική και να αποφύγετε να κατακλύσετε τον χώρο σας  με πολλά πράγματα που απλά το μπουκώνουν.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο, λειτουργικό σπίτι που να φαίνεται ευρύχωρο και φιλόξενο. Τα μικρά σπίτια είναι οικονομικά και cozy αρκεί να είμαστε πιο φειδωλοί στην διακόσμηση.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.