Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν την αγορά ενός σπιτιού

0

Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω πριν την διακόσμηση ενός σπιτιού και ας σκεφτούμε λίγο την αγορά ενός σπιτιού. Στις μέρες μας είναι δύσκολη η απόφαση της αγοράς και αυτό γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα κάνουν τις συγκεκριμένες ερωτήσεις προκειμένου να αποφασίσουν αν τελικά θα αγοράσουν το συγκεκριμένο σπίτι.

1. Θα πρέπει να αντικατασταθούν τα παράθυρα;

Γνωρίζατε ότι τα παράθυρα μπορεί να σας κοστίσουν αρκετά χρήματα για την αντικατάσταση τους; Παλιά παράθυρα ίσως σας δημιουργήσουν πρόβλημα γιατί θα πρέπει να αλλαχθούν άμεσα και το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό, κάνοντας τα μια από τις πιο δαπανηρές επισκευές για το σπίτι.

 

2. Έχετε δει σημάδια από παράσιτα;

Θα αγοράζατε ποτέ ένα σπίτι και μετά να ανακαλύπτατε ότι ήταν γεμάτο κατσαρίδες ή ποντίκια; Μιλήστε με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Τραβήξτε το ψυγείο, τον φούρνο αλλά και κάντε έλεγχο σε υγρά μέρη που υπάρχουν στο σπίτι προκειμένου να είστε σίγουροι.

 

 

3. Μήπως το σπίτι είναι αρκετά παλιό;

Προφανώς και μπαίνοντας σε ένα σπίτι που σκέφτεστε να αγοράσετε καταλαβαίνετε αμέσως ότι κάποια πράγματα θα χρειαστούν αλλαγή, ειδικά στην περίπτωση που το σπίτι είναι σε αρκετά ελκυστική τιμή. Μερικές φορές όμως θα πρέπει να κάνετε τους σωστούς υπολογισμούς για να δείτε τελικά πόσο θα σας κοστίσει; Πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να τα ετοιμάσετε όλα; Μπορείτε να κάνετε οι ίδιοι κάποιες εργασίες προκειμένου να γλιτώσετε κάποιο κόστος;

4. Μήπως το σπίτι μυρίζει περίεργα;

Τι μυρίζετε όταν περπατάτε μέσα στο σπίτι; Αν εντοπίσετε μυρωδιά μούχλας καλύτερα να αποφύγετε την αγορά του συγκεκριμένου σπιτιού καθώς θα σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν περίεργες οσμές καθώς θα  είναι άλλο ένα δαπανηρό έξοδο που θα γίνει πιο έντονο την άνοιξη και το καλοκαίρι.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.