Η LG αναβαθμίζει την εμπειρία θέασης ενσωματώνοντας ΑΙ τεχνολογία

0

Η διείσδυση της έξυπνης τηλεόρασης στην αγορά παγκοσμίως αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια διαγράφοντας μία πορεία ως την πιο δημοφιλή έξυπνη συσκευή στο σπίτι. Οι σημερινές έξυπνες τηλεοράσεις προσφέρουν στους χρήστες ήδη βασικά χαρακτηριστικά, όπως απρόσκοπτη χρηστικότητα και άμεση πρόσβαση, τα οποία αναζητούν από τις έξυπνες συσκευές επόμενης γενιάς.

 Συγκεκριμένα, η LG Electronics (LG), αναβαθμίζει την εμπειρία της οικιακής ψυχαγωγίας, με τη διαθεσιμότητα του Google Assistant[1] στη σειρά τηλεοράσεων 2018 LG ΑΙ. Αυτή περιλαμβάνει τις τηλεοράσεις LG OLED και τις LG SUPER UHD με ThinQ AI, οι οποίες θα διαθέτουν χαρακτηριστικά AI τεχνολογίας αιχμής με δυνατότητα λειτουργίας απευθείας μέσω του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και σε όλες τις smart τηλεοράσεις UHD και FHD/HD. (Σε κάποια μοντέλα το Magic Remote διατίθεται ξεχωριστά).

Το Google Assistant συνδυάζει το βραβευμένο webOS βασισμένο στο ThinQ AI της LG για να φέρει νέα επίπεδα άνεσης και ελέγχου στον καταναλωτή. Αυτό επιτρέπει στις LG τηλεοράσεις του 2018 να παρέχουν μια διαισθητική AI εμπειρία που χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές για τον έλεγχο των λειτουργιών της τηλεόρασης, για την απρόσκοπτη αναζήτηση και αναπαραγωγή περιεχομένου καθώς και για τον έλεγχο των ρυθμίσεών της. Ο χρήστης μπορεί να ζητήσει από το Google Assistant να διαχειριστεί τις καθημερινές εργασίες του, να του δώσει πρόσβαση σε πληροφορίες, να ελέγχει τις συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως τον φωτισμό, το ψυγείο, την ηχόμπαρα και πολλά άλλα.

Επίσης, με την προσθήκη του Google Assistant στην πλατφόρμα webOS των τηλεοράσεων 2018 LG ΑΙ, η προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας και η φυσική επεξεργασία της γλώσσας για τις οποίες είναι αναγνωρισμένη η Google, θα απλοποιήσει τη ζωή των καταναλωτών παγκοσμίως. Η υλοποίηση της LG αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνει η εταιρεία στη δημιουργία και την παροχή μίας πιο ολοκληρωμένης, προσβάσιμης και ευρείας εμβέλειας ΑΙ υπηρεσιών.

Με την ενσωμάτωση του Google Assistant, ο χρήστης απλά πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί μικροφώνου μπορεί να ζητήσει πληροφορίες για την πρόγνωση καιρού, για την τοποθεσία τοπικών επιχειρήσεων ή για το σκορ ενός σημαντικού παιχνιδιού χωρίς να διαταραχθεί η εμπειρία προβολής. Επίσης, οι τηλεοράσεις 2018 LG ΑΙ μπορούν να λειτουργήσουν ως “πύργος ελέγχου” του έξυπνου σπιτιού προσφέροντας πρόσβαση σε συσκευές όπως ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, θερμοστάτες, ιονιστές, έξυπνες συσκευές φωτισμού και πολλά άλλα καθώς το Google Assistant συνεργάζεται με περισσότερες από 5.000 έξυπνες συσκευές από εκατοντάδες γνωστά brands, διευκολύνοντας τη διαχείριση έξυπνων ηχείων και άλλων συσκευών μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

Η μοναδική συνεργασία της LG με τη Google έχει επιτρέψει στην εταιρεία να τοποθετηθεί ως το πρώτο TV brand που προσφέρει το Google Assistant στο δικό της λειτουργικό σύστημα, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους πελάτες που είναι ‘λάτρεις’ του webOS, προσφέροντας ένα εντελώς νέο επίπεδο υιοθέτησης της τεχνολογίας AI στο σπίτι.

[1] Η υπηρεσία Google Assistant δεν είναι διαθέσιμη για τηλεοράσεις στην Ελλάδα

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.