Η LG παρουσίασε οικιακές συσκευές με κορυφαία ενεργειακή απόδοση στην IFA 2023

0

H LG Electronics (LG) παρουσίασε στην IFA 2023 μια ολοκληρωμένη σειρά οικιακών συσκευών ενεργειακής κλάσης Α και άνω. Σχεδιασμένες για μια πιο βιώσιμη ζωή, οι νέες οικιακές λύσεις της εταιρείας ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ανάγκη για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, του κόστους λειτουργίας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ενεργειακά αποδοτική λύση πλυντηρίου με τεχνητή νοημοσύνη

 

Το νέο πλυντήριο-στεγνωτήριο της LG καθαρίζει και στεγνώνει τα ρούχα, εξοικονομώντας κόστος, καθώς διαθέτει ενεργειακή κλάση Α-40%[1] για τη λειτουργία πλυντηρίου και Α+++-20%[2] για τη λειτουργία στεγνωτηρίου. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία AI Wash της LG η συσκευή συμβάλλει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, καθώς επιλέγει έξυπνα τον βέλτιστο κύκλο πλύσης, παρέχοντας 10% περισσότερη προστασία στα υφάσματα, με αποτέλεσμα την παράταση της διάρκειας ζωής των ρούχων[3]. Διαθέτει ακόμη έναν εξειδικευμένο κύκλο που αποτρέπει έως και το 60% των μικροπλαστικών από το να εισέλθουν στην παροχή νερού[4].

Παράλληλα, μέσω της λειτουργίας AI Dry ανιχνεύει το βάρος των ρούχων, τους τύπους υφασμάτων και την υγρασία, ρυθμίζοντας έτσι τον βέλτιστο χρόνο και τη θερμοκρασία στεγνώματος για διαφορετικά είδη ρούχων. Η λειτουργία TurboDry περιλαμβάνει τον συμπιεστή Dual Inverter της LG, και αποτελεί μια αποτελεσματική επιλογή γρήγορου στεγνώματος των ρούχων. Επιπλέον, το νέο στεγνωτήριο διαθέτει το ψυκτικό R290.. Τόσο το πλυντήριο όσο και το στεγνωτήριο είναι εξοπλισμένα με έναν αναβαθμισμένο πίνακα ελέγχου αφής LCD, προσφέροντας μία άνετη εμπειρία χρήσης.

Ψυγείο με ενεργειακή απόδοση και ισχυρές επιδόσεις

Ο νέος ψυγειοκαταψύκτης της LG με ενεργειακή κλάση Α-20%[5], αποτελεί μία ακόμη εξαιρετικά αποδοτική συσκευή. Το ψυγείο διαθέτει τον Smart Inverter Compressor™ της LG, ο οποίος παρέχει εντυπωσιακή ενεργειακή απόδοση, καθώς προσαρμόζει την ταχύτητα στις εκάστοτε τρέχουσες συνθήκες, και συνοδεύεται από 10ετή εγγύηση. Ο συμπιεστής είναι εξαιρετικά αξιόπιστος, και παράγει λιγότερο θόρυβο από οποιονδήποτε άλλο συμπιεστή της κατηγορίας του. Με στόχο την διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων, το LINEARCooling™ της LG, διατηρεί τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας εντός ± 0,5 βαθμών Κελσίου, ενώ το DoorCooling+™ παρέχει γρήγορη και ομοιόμορφη ψύξη.

Πλήρες πακέτο μαγειρέματος με κορυφαία ενεργειακή απόδοση

Ο νέος εντοιχιζόμενος φούρνος InstaView™ 24 ιντσών (60 εκατοστών) της LG, έχει ενεργειακή απόδοση Α++[6], που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενισχυμένη μόνωση, τον βελτιστοποιημένο έλεγχο της θέρμανσης και τη γυάλινη πόρτα τεσσάρων στρωμάτων – ένας συνδυασμός που εξοικονομεί ενέργεια και ελαχιστοποιεί την απώλεια θερμότητας. Επίσης, η τεχνολογία InstaView™ της LG, συμβάλλει στη διατήρηση της θερμότητας στο εσωτερικό του φούρνου, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν την πρόοδο του μαγειρέματος, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την πόρτα.

Το πλυντήριο πιάτων LG QuadWash™, μέσω του ενσωματωμένου μοτέρ Inverter Direct Drive™  της LG, εξοικονομεί ενέργεια, παρέχει ενεργειακή απόδοση βαθμού Α-10%[7] και αστραφτερά καθαρά πιάτα. Η εξελιγμένη αυτή συσκευή συνδέεται με την εφαρμογή LG ThinQ™, μέσω WI-FI, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν και να παρακολουθούν εύκολα τη λειτουργία, να κατεβάζουν λογισμικό για νέους κύκλους πλύσης και να επιλύουν μικροπροβλήματα μέσω της έξυπνης διάγνωσης[8].

«Οι ενεργειακά αποδοτικές οικιακές συσκευές της LG, στηρίζουν τα νοικοκυριά στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μείωση του κόστους των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα», δήλωσε ο Lyu Jae-cheol, Πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις κορυφαίες τεχνολογίες του κλάδου μας για τη δημιουργία προϊόντων που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και έχουν μικρότερο αντίκτυπο στον πλανήτη».

[1]  Με βάση τη δοκιμή κατανάλωσης ενέργειας οικιακών πλυντηρίων ρούχων, η οποία διενεργήθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2019/2014. Όταν είναι ρυθμισμένο στο πρόγραμμα Eco 40-60, το νέο πλυντήριο ρούχων της LG καταναλώνει 91 kWh ανά 100 κύκλους
[2] Με βάση τη δοκιμή κατανάλωσης ενέργειας οικιακών στεγνωτηρίων ρούχων, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 392/2012. Το νέο στεγνωτήριο ρούχων της LG έχει ετήσια κατανάλωση ενέργειας 116kWh (με βάση τη χρήση του προγράμματος Cotton+/Cupboard/Energy).
[3] Με βάση τα αποτελέσματα εσωτερικών δοκιμών της LG. Κατά την πλύση φορτίου 3 κιλών στη ρύθμιση AI Wash, το νέο πλυντήριο ρούχων της LG παρέχει 10 τοις εκατό περισσότερη προστασία των υφασμάτων σε σύγκριση με την πλύση του ίδιου φορτίου στον κύκλο Cotton. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του προϊόντος.
[4] Με βάση τα αποτελέσματα των εσωτερικών δοκιμών της LG για πλύσιμο φορτίου 3 κιλών (που αποτελείται από ένα μπουφάν προπόνησης από 100% πολυεστέρα) στον κύκλο Microplastic Care. Τα μικροπλαστικά άνω των 20 (μικρομέτρων) που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πλύσης μειώθηκαν κατά 60 τοις εκατό σε σύγκριση με την πλύση του ίδιου φορτίου χρησιμοποιώντας τον κύκλο Mixed Fabric.
[5] Με βάση την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης οικιακών ψυγείων/καταψυκτών σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2019/2016. Ο νέος ψυγειοκαταψύκτης της LG διαθέτει 20% μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από τη συμβατική κλάση ενεργειακής απόδοσης με βαθμό Α.
[6] Με βάση δοκιμές ενεργειακής απόδοσης σε οικιακές ηλεκτρικές συσκευές μαγειρικής, οι οποίες διεξήχθησαν σύμφωνα με το πρότυπο 60350-1 της Διεθνούς Ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής (IEC). Η κατανάλωση ενέργειας του φούρνου LG InstaView ανά κύκλο είναι 0,51kWh όταν είναι ρυθμισμένος στη λειτουργία fan-forced convection mode.
[7] Με βάση την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης οικιακού πλυντηρίου πιάτων σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 2019/2017. Το νέο πλυντήριο πιάτων της LG διαθέτει 10 τοις εκατό μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από το αντίστοιχο συμβατικό ψυγείο ενεργειακής απόδοσης με βαθμό Α.
[8] Η έξυπνη διάγνωση βοηθά τους χρήστες στη διάγνωση της αιτίας μικρών προβλημάτων της συσκευής τους και μπορεί να προσφέρει συμβουλές χρήσης

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.