Η μεγαλύτερη έρευνα στην Ελλάδα για τη σχέση μας με τα φυτά από την Praktiker Hellas!

0

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, παρουσιάζει τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας πρασίνου που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητάς της, «Το Σπίτι μας Αλλάζει την Πόλη», με σκοπό να αποκτήσει περισσότερα δεδομένα αναφορικά με  τη σχέση των ανθρώπων με τα φυτά στα αστικά περιβάλλοντα, αλλά και να δώσει χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα τους.

Στην έρευνα της Praktiker συμμετείχαν 997 άτομα, εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες αλλά και το δημόσιο τομέα και μέσω ερωτηματολογίων έδωσαν χρήσιμα στοιχεία για την αλληλεπίδρασή τους με τα φυτά στον επαγγελματικό ή τον προσωπικό τους χώρο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ECOSCAPES, το αρχιτεκτονικό γραφείο του κου Αντώνη Σκορδίλη, Δρ. Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου Αθηνών & Αρχιτέκτονα Τοπίου.

Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι και συνεργάτες της εταιρείας, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν στην ύπαρξη φυτών στον χώρο εργασίας τους, στην επίδραση αυτών στην ψυχολογία τους, στον χρόνο που αφιερώνουν για τη φροντίδα τους, καθώς και στους λόγους που ορισμένοι δεν έχουν υιοθετήσει ακόμα τη δραστηριότητα ενασχόλησης μαζί τους. Το 87% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ύπαρξη φυτών στον προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο, αναφέροντας το αίσθημα ευεξίας, τη βελτίωση της ατμόσφαιρας και τη διακόσμηση ως τα σημαντικότερα οφέλη από την φροντίδα τους.

Άκρως ενδιαφέροντα είναι και τα tips για τη φροντίδα των φυτών, που προκύπτουν από το βιβλιογραφικό σκέλος της έρευνας. Οι λάτρεις των φυτών και των κήπων μπορούν να ανακαλύψουν χρήσιμες συμβουλές για μια μεγάλη ποικιλία φυτών. Για παράδειγμα μαθαίνουν ότι τα αρωματικά φυτά ιδανικά πρέπει να κλαδεύονται το πρωί, ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται χώμα πλούσιο σε οργανική ύλη, καλή αποστράγγιση και τακτική λίπανση κ.α.  Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ευδοκίμησή των φυτών στο μπαλκόνι, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, για την εξοικονόμηση νερού με λύσεις αυτόματου ποτίσματος και μετρητών νερού, για τη χρήση οικιακών κομποστοποιητών και ηλιακών φωτιστικών για τη μείωση χρήσης ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, επαναχρησιμοποιούμενες γλάστρες, πλαστικά και άλλα αντικείμενα, καθώς και για τη δημιουργία οικιακών λαχανόκηπων.

Στόχος είναι η παρακίνηση του αναγνώστη να υιοθετήσει απλές καθημερινές συνήθειες και σωστές πρακτικές φροντίδας των φυτών  έτσι ώστε να εντάξει την ενασχόλησή μαζί τους στην καθημερινότητά του.

Κάθε ενέργεια που ενδυναμώνει τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα στην στρατηγική ατζέντα της Praktiker, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα με την έως σήμερα δράση της. Ο θεσμός των Urban Kipos Awards by Praktiker, με τη επιβράβευση των καλύτερων πράσινων γωνιών στα αστικά σπίτια έρχεται να συμπληρώσει τη δέσμευση της εταιρείας απέναντι στο περιβάλλον.  Η έρευνα με τη σειρά της επικυρώνει την Περιβαλλοντική Υπόσχεση της εταιρείας, για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους, με αφετηρία το κάθε σπίτι.

Η Praktiker Hellas για άλλη μια χρονιά πρωτοστατεί και φέρνει τη φύση…στο σπίτι!

Δείτε την έρευνα εδώ

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.