Η RECOM ανακοινώνει τους vέους ηλιακούς φωτοβολταϊκούς μετατροπείς (inverters) για οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές

0

Η RECOM Technologies, κορυφαίος ευρωπαϊκός κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μονάδων Bloomberg Tier 1, παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη σειρά μετατροπέων προκειμένου να υποστηρίξει την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της ηλιακής ενέργειας, όπου η ευφυΐα, η απόδοση και η ανθεκτικότητα ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο ενεργειακό οικοσύστημα.

Επιτρέποντας ένα μελλοντικό ενεργειακό οικοσύστημα μέσω έξυπνης διαχείρισης, η νέα σειρά των μετατροπέων της Recom Technologies επαναπροσδιορίζει τη μετατροπή ενέργειας προσφέροντας εκτεταμένη ποικιλία επιλογών, ξεκινώντας με τον μονοφασικό μετατροπέα ενός MPPT, τον Helios που κυμαίνεται από 0,6 kW έως 3,3 kW και τον Apollo με δύο MPPT που κυμαίνεται από 2.5 kW έως 6,0 kW. Στον επίκεντρο αυτών των λύσεων βρίσκεται η εντυπωσιακή απόδοση που φτάνει έως και 98%, με κλάση προστασίας IP66 για ασφάλεια ακλόνητη απόδοση ακόμα και σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος.

Παρέχεται η λειτουργία zero export feed-in, μη έκχυσης ενέργειας στο δίκτυο για ιδιοκατανάλωση. Η ενσωματωμένη λειτουργία σάρωσης Global Maximum Power Point (MPP) βελτιστοποιεί την απόδοση ενέργειας κατά τις συνθήκες σκίασης.

Για πιο εκτεταμένες ενεργειακές απαιτήσεις, ο τριφασικός Atlas έχει Dual MPPT, παρέχοντας ισχύ από 3 kW έως 15 kW. Αυτή η σειρά παρέχει μέγιστη απόδοση που φτάνει το 98,3% και την IP66 προστασία, ενώ προσφέρει χαμηλή τάση εκκίνησης και εξαιρετικά ευρύ φάσμα τάσης MPPT για την υποδοχή ηλιακών συλλεκτών υψηλής ισχύος. Ο ενσωματωμένος έλεγχος ισχύος εξαγωγής ενισχύει την προσαρμοστικότητα αυτών των λύσεων στη δυναμική του δικτύου, διασφαλίζοντας μια βελτιωμένη ανταλλαγή ενέργειας.

Προχωρώντας προς μεγαλύτερα ενεργειακά συστήματα, η σειρά Poseidon & Zeus Multi MPPT επεκτείνεται από 17 kW σε 275 kW, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα επιλογών στις σειρές 17 – 30 kW, 40 – 60 kW, 80 – 125 kW και 275 kW. Με απόδοση που ξεπερνά το 99,03% και IP66 προστασία, αυτές οι λύσεις διατηρούν χαμηλή τάση εκκίνησης και εξαιρετικά ευρύ φάσμα τάσης MPPT. Επιπλέον, η προστασία SPD τύπου II τόσο για AC όσο και για DC μειώνει περαιτέρω το κόστος BOS παρέχοντας αντικεραυνική προστασία.

Η Υβριδική Σειρά της Recom αποτελείται από τους μονοφασικούς μετατροπείς ORION & τριφασικούς μετατροπείς TITAN που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κατοικιών να βελτιστοποιούν την παραγωγή, τη χρήση και την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας. Ενσωματωμένο Dual MPPT και με ισχύ 3,0-15kW, η σειρά επιδεικνύει αξιοσημείωτη απόδοση, φτάνοντας έως και το 98%. Η σειρά Hybrid είναι βελτιστοποιημένη τόσο για φόρτιση όσο και για εκφόρτιση έως και 98,5%, ελαχιστοποιώντας την απώλεια ενέργειας διατηρώντας ταυτόχρονα γρήγορους χρόνους μετάβασης σε off-grid mode κάτω των 10 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Οι αξιοσημείωτες εξελίξεις σημαίνουν ελαχιστοποιημένες απώλειες ενέργειας κατά τη μετάδοση από μπαταρία σε μετατροπέα και μια μοναδική δυνατότητα παροχής τριφασικής μη ισορροπημένης ισχύος έως και 50% της ονομαστικής ισχύος εξόδου ανά φάση, βελτιώνοντας την ευελιξία και την ευκολία στην εγκατάσταση. Όπως και με το Orion, η σειρά Titan υποστηρίζει λειτουργία zero export feed-in, χωρίς έγχυση ισχύος στο δίκτυο.

Η απόδοση αυτών των νέων προϊόντων μπορεί να παρακολουθείται μέσω της εφαρμογής παρακολούθησης της RECOM, χρήσιμη τόσο για τους εγκαταστάτες όσο και για τους πελάτες. Οι εγκαταστάτες μπορούν να επωφεληθούν από τις απλοποιημένες και αναλυτικές διαδικασίες αντιμετώπισης προβλημάτων, ενώ οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε δεδομένα τόσο για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας όσο και για τη δημιουργία προφίλ κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι.

Το νέο portfolio των Inverters της RECOM επιβεβαιώνει την αφοσίωση της εταιρείας να παρέχει στους πελάτες της μία εξαιρετική και αξιόπιστη εμπειρία. Η RECOM εγγυάται απαράμιλλη ικανοποίηση σε κάθε στάδιο, είτε πρόκειται για εγκατάσταση, λειτουργία ή σέρβις.

Για να εδραιώσει περαιτέρω τη δέσμευσή της, το portfolio των νέων Inverters συνοδεύεται από εκτεταμένη εγγύηση 10 ετών (μέχρι 15 kW), παρέχοντας στους πελάτες μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και ηρεμία.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.