Η Samsung παρουσιάζει τη λειτουργία SeeColors στη σειρά τηλεοράσεων και οθονών 2023 βελτιώνοντας την εμπειρία των χρηστών με αχρωματοψία

0

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την προσθήκη της λειτουργίας SeeColors στη νέα σειρά τηλεοράσεων και οθονών της εταιρείας για το 2023[1].  Η καινούργια λειτουργία προσβασιμότητας παρέχει διάφορες ρυθμίσεις χρώματος με βάση τους βαθμούς και τους τύπους διαταραχών έγχρωμης όρασης (CVD)[2] των χρηστών, προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία θέασης.

Η λειτουργία SeeColors προσφέρει εννέα προεπιλογές εικόνας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν την πιο κατάλληλη για αυτούς. Η συγκεκριμένη λειτουργία ρυθμίζει τα επίπεδα κόκκινου, πράσινου και μπλε, διασφαλίζοντας ότι οι θεατές μπορούν να διακρίνουν εύκολα τα χρώματα στην οθόνη ανάλογα με το βαθμό ή τον τύπο CVD.

Το SeeColors, που κυκλοφόρησε αρχικά ως εφαρμογή το 2017, βοηθά τα άτομα με ανεπάρκεια έγχρωμης όρασης (CVD) να απολαμβάνουν την οθόνη τους, όπως θα έπρεπε. Πλέον, η λειτουργία αυτή είναι ενσωματωμένη στα μενού προσβασιμότητας της τηλεόρασης και της οθόνης, ώστε να είναι εύκολα διαθέσιμη στους χρήστες. Ακόμη, για όσους έχουν ήδη αποκτήσει μοντέλο του 2023, θα είναι διαθέσιμη ενημέρωση λογισμικού για την προσθήκη του SeeColors στο μενού προσβασιμότητας.

Αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα της λειτουργίας SeeColors να βοηθά τα άτομα με CVD να απολαμβάνουν καλύτερα το περιεχόμενο στις οθόνες της Samsung, η εταιρεία έλαβε από την TÜV Rheinland[3] την πιστοποίηση «Color Vision Accessibility». Η αναγνώριση αυτή βασίζεται στη δέσμευση της Samsung για προσβασιμότητα, στο πλαίσιο του οράματος «Οθόνες παντού, οθόνες για όλους».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισάγουμε νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας στη σειρά τηλεοράσεων και οθονών του 2023, όπως είναι η λειτουργία SeeColors και η λειτουργία Relumino, για να βοηθήσουμε τα άτομα με αχρωματοψία και χαμηλή όραση», δήλωσε ο Seokwoo Jason Yong, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Visual Display Business της Samsung Electronics. «Με το όραμα «Οθόνες παντού, οθόνες για όλους», θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να φέρνουμε τις τεχνολογίες χωρίς αποκλεισμούς πιο κοντά στους καταναλωτές μας».

[1] Η λειτουργία SeeColors είναι διαθέσιμη στη σειρά τηλεοράσεων και οθονών 2023 της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των Neo QLED, QLED, OLED, Smart Monitor και της οθόνης gaming G95SC.
[2] Αυτή η λειτουργία δεν προορίζεται για χρήση στη διάγνωση ασθενειών ή άλλων καταστάσεων ή στη θεραπεία, τον μετριασμό, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας ή ιατρικού προβλήματος. Οποιαδήποτε πληροφορία βρεθεί, αποκτηθεί ή προσπελαστεί μέσω αυτής της λειτουργίας διατίθεται για τη διευκόλυνσή σας και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιατρική συμβουλή.
[3] Η TÜV Rheinland, με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας, είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος οργανισμός δοκιμών που προσφέρει πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας σε διάφορους κλάδους. Η πιστοποίηση «Προσβασιμότητα έγχρωμης όρασης» απονεμήθηκε στις 7 Ιουνίου 2023.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.