Η Sony παρουσιάζει την σειρά 4K HDR τηλεοράσεων MASTER με την AF9 OLED και την ZF9 LCD ως τα κορυφαία μοντέλα για υψηλή ποιότητα εικόνας στο σπίτι

0

Οι δύο νέες τηλεοράσεις με τεχνολογία αιχμής της Sony, οι AF9 OLED και ZF9 LCD της σειράς MASTER, σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο, αφού φέρνουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας στο σπίτι, εκφράζοντας απόλυτα τις προθέσεις των δημιουργών.

Η Sony Europe ανακοίνωσε δύο νέες σειρές τηλεοράσεων, οι οποίες προσφέρουν πρωτοφανή ποιότητα εικόνας, χάρη στην εφαρμογή πολλαπλών τεχνολογιών και λύσεων που ανήκουν στην εταιρεία, με προεξέχοντα τον νέας γενιάς επεξεργαστή εικόνας X1™ Ultimate.

Οι νέες τηλεοράσεις AF9 OLED και ZF9 LCD καταφθάνουν ως η MASTER σειρά – ένα όνομα που η Sony διατηρεί αποκλειστικά για τα μοντέλα τηλεοράσεων με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Στόχος της Sony είναι να δημιουργήσει μια τηλεόραση με δυνατότητα απεικόνισης σκηνών που θα μεταφέρουν πιστά και πλήρως την πρόθεση και το όραμα των δημιουργών και ως εκ τούτου, η σειρά MASTER παρέχει ποιότητα εικόνας σχεδόν αντάξια με αυτή μίας επαγγελματικής οθόνης σε ένα στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. Έχοντας αναπτύξει και ακολουθήσει ένα πολύ αυστηρό σύνολο κριτηρίων αξιολόγησης των προϊόντων από τους πιο έμπειρους τεχνικούς της στην ποιότητα εικόνας, η Sony είναι βέβαιη ότι η κορυφαία σειρά MASTER, προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας που διατίθεται για οικιακή χρήση. Τα μοντέλα AF9 και ZF9 της σειράς τηλεοράσεων MASTER είναι εφοδιασμένα με έναν καινούργιο επεξεργαστή εικόνας επόμενης γενιάς, τον X1 Ultimate. Αυτός ο επεξεργαστής παίζει ζωτικό ρόλο στην απόδοση πιστών εικόνων για τη σειρά MASTER.

Με μακρά ιστορία και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών και οθονών, η Sony αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια στη δημιουργία υψηλής ποιότητας εξαρτημάτων επεξεργασίας σήματος, προσφέρει μεγάλη διαφορά στη θέαση, που είναι ορατή σε όλο το εύρος της εικόνας. Ο επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε στοιχείο στην οθόνη, μέσω της νέας τεχνολογίας Object-based Super Resolution της Sony, για εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Επίσης, το Object-based HDR remaster έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ώστε να επιτρέπει σε κάθε αντικείμενο να αναπροσαρμοστεί ξεχωριστά, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος, ακριβείς υφές και συνολικά πιο ρεαλιστική εικόνα.

Η Sony συνεργάζεται, εδώ και πολλά χρόνια με επαγγελματίες. Μαζί με την Sony Pictures Entertainment, από το 2000, για τη δημιουργία μιας λειτουργίας εικόνας που ικανοποιεί τα κριτήρια των δημιουργών στον κινηματογράφο, μέχρι την πρόσφατη τυποποίηση του HDR και την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ταινιών. Για τη σειρά τηλεοράσεων MASTER, η Sony, σε συνεργασία με το Netflix, παρουσιάζει την λειτουργία «Netflix Calibrated Mode». Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντικατοπτρίζει την ίδια ποιότητα εικόνας με αυτή που προσφέρει μια επαγγελματική master οθόνη που βρίσκουμε στα studio παραγωγής, προκειμένου να διατηρηθεί το δημιουργικό όραμα και η πρόθεση των καλλιτεχνών. Κάνοντας κλικ σε μια απλή ρύθμιση στο μενού, η λειτουργία Netflix Calibrated Mode αναπαράγει πιστά τα γραφικά, τα οποία βοηθούν να ζωντανέψει μια ιστορία, με αποτέλεσμα οι λάτρεις της ψυχαγωγίας να μπορούν τώρα να απολαύσουν αυτή την μοναδική εμπειρία όταν παρακολουθούν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα που τους προσφέρει το Netflix.

Επιπροσθέτως, η σειρά MASTER είναι έτοιμη* για το CalMAN®, το κορυφαίο λογισμικό βαθμονόμησης οθόνης από την Portrait Displays. Το CalMAN χρησιμοποιείται ευρέως από τους επαγγελματίες ως εργαλείο για την διασφάλιση ποιοτικού ελέγχου, σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις των δημιουργών περιεχομένου στην ραδιοτηλεοπτική βιομηχανία, την παραγωγή αλλά και κατά την επεξεργασία μετά. Το CalMAN βοηθά στην διατήρηση της ποιότητας της εικόνας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης. (* Απαιτείται εγκατάσταση λογισμικού βαθμονόμησης CalMAN στον υπολογιστή σας, γεννήτρια προτύπων ελέγχου, τεχνολογία (χρωματομετρίας, φασματοφωτομετρίας κλπ.) Και εφαρμογή «CalMAN για BRAVIA» για λήψη από το Google Play και εγκατάσταση στην τηλεόρασή σας.)

Καινοτομία στην εικόνα, τον ήχο και το σχεδιασμό της τηλεόρασης

Η ναυαρχίδα AF9 είναι εξοπλισμένη με τον Pixel Contrast Booster, τον πρότυπο πίνακα ελέγχου από την Sony για τηλεοράσεις OLED. Μεγιστοποιεί το δυναμικό εύρος, διευρύνοντας την περιοχή αναπαραγωγής χρωμάτων σε υψηλή φωτεινότητα. Οι εικόνες ενισχύονται με επιπλέον υφές και λεπτομέρειες. Η τηλεόραση AF9 OLED διαθέτει κορυφαία ποιότητα ήχου χάρη στη νέα τεχνολογία Acoustic Surface Audio+™. Το Acoustic Surface™ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι με τη σειρά A1, και φέτος το βλέπουμε και στην τηλεόραση AF8.

Το βελτιωμένο Acoustic Surface Audio+™ διαθέτει έναν επιπλέον ενεργοποιητή (actuator) στο κέντρο της οθόνης και ένα επιπλέον subwoofer κανάλι, σε ένα σύστημα ήχου 3,2 καναλιών, συνολικά. Ο επιπρόσθετος κεντρικός ενεργοποιητής (actuator) λειτουργεί ακριβώς όπως τα κεντρικά ηχεία που κρύβονται πίσω από μια οθόνη ΑΤ (διαφανής ήχος), τα οποία χρησιμοποιούνται στους κινηματογράφους. Με τρεις ενεργοποιητές (actuators) και δύο subwoofer στα πλάγια, η AF9 δημιουργεί ένα πλούσιο πεδίο ήχου, που ενισχύει σημαντικά την εμπειρία προβολής. Ακόμα, η AF9 διαθέτει τη λειτουργία center speaker (κεντρικού ηχείου), που επιτρέπει στο Acoustic Surface Audio+™ να χρησιμοποιηθεί ως το κεντρικό ηχείο ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου.

H AF9, με την OLED οθόνη της, αντιπροσωπεύει μια αριστοτεχνική συγχώνευση μοναδικής εμπειρίας προβολής και ακρόασης. Και όλα αυτά συμπυκνώνονται σε μια ενιαία επιφάνεια – την οθόνη, με ένα μόνο στήριγμα, στο πίσω μέρος της. Το σχήμα και τα υλικά του είναι απόλυτα αρμονικά, με ένα στρογγυλεμένο πλαίσιο/bezel και στήριγμα επενδυμένο με ύφασμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στην AF9 να παραπέμπει σε μια καθαρή και επιβλητική οπτική παρουσία, ενώ ταυτόχρονα γίνεται ένα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Το νέο X-Wide Angle της ZF9 LCD τηλεόρασης, εξασφαλίζει ότι η εικόνα διατηρεί την ποιότητά της ανεξάρτητα από τη γωνία από την οποία παρακολουθεί κανείς. Επιτρέπει μια ευρύτερη γωνία προβολής που μειώνει τις μεταβολές χρώματος κατά την θέαση της οθόνης εκτός του άξονα, έτσι ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά, ανεξάρτητα από τη θέση του θεατή. Μαζί με το X-Motion Clarity ™, το οποίο ελαχιστοποιεί τη θόλωση που προκαλεί η κίνηση, χωρίς να θυσιάζει τη φωτεινότητα της οθόνης, βοηθούν την ZF9 να ξεπερνά κατά πολύ τις συνήθεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οθόνες LCD. Το πλαίσιο της ZF9 διαθέτει μαύρο φινίρισμα, όπως αυτό μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR, το οποίο ξεχωρίζει από τη μεταλλική εμφάνιση της υπόλοιπης τηλεόρασης. Η μίνιμαλ εμφάνισή της εκτείνεται έως και στα στηρίγματα, τα οποία περιβάλλονται από αλουμίνιο.

Τόσο η AF9 όσο και η ZF9 βασίζονται στο Android TV ™, το οποίο σας επιτρέπει να εξερευνήσετε έναν συναρπαστικό κόσμο γεμάτο με ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, παιχνίδια, αναζήτηση, εφαρμογές και πολλά άλλα. Η λειτουργία φωνητικής αναζήτησης καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εύρεση περιεχομένου, την πραγματοποίηση ερωτήσεων, όπως και τον έλεγχο της τηλεόρασης. Με το ενσωματωμένο Chromecast™, μπορείτε να στέλνετε εύκολα περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόραση, ενώ η πρόσβαση στο Google Play™ σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τηλεοπτικές σειρές αλλά και παιχνίδια στην τηλεόρασή σας.

Η Sony θα ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία διάθεσης της σειράς MASTER στην Ευρώπη.

Η AF9 της σειράς τηλεοράσεων MASTERHDR OLED TV (μοντέλα 55″ και 65″)  

 • Διαθέτει OLED οθόνη με τεχνολογία Pixel Contrast Booster. 8 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel και ο πρότυπος πίνακας ελέγχου της Sony για OLED, φέρνουν μια σημαντικά εμπλουτισμένη εμπειρία θέασης με βαθύ μαύρο, αυθεντικό χρώμα και ευρεία γωνία θέασης
 • Διαθέτει επεξεργαστή X1™ Ultimate, παρέχοντας την απόλυτη εμπειρία θέασης 4Κ HDR, καθώς ενσωματώνει τρεις τεχνολογίες: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR και Dual database επεξεργασία
 • H τεχνολογία Acoustic Surface™ δημιουργεί εξαιρετικά πλούσιο και δυνατό ήχο, ο οποίος αποδίδεται από τους τρεις ενεργοποιητές και τα δύο subwoofers που εκπέμπουν από τα πλαϊνά της τηλεόρασης, γεγονός που απογειώνει την εμπειρία θέασης συνολικά
 • Διαθέτει λειτουργία Netflix Calibrated Mode που φέρνει το όραμα των δημιουργών απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης
 • Προσφέρει ζωηρά, ρεαλιστικά χρώματα χάρη στην τεχνολογία TRILUMINOS™ Display, επιπλέον βελτιωμένη για μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων.
 • Android TV™ lets you explore a world of movies, music, photos, games, search, apps and more. Voice Search to find content, ask questions and control your TV. With Chromecast™ built-in, you can easily send content from your smartphone or tablet to the TV. With access to Google Play™, you can enjoy your favourite movies, TV shows, and games on your TV.
 • Το Android TV™ σας επιτρέπει να εξερευνήσετε έναν κόσμο γεμάτο με ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, παιχνίδια, αναζήτηση περιεχομένου, εφαρμογές και πολλά άλλα. Διαθέτει φωνητική αναζήτηση για να βρείτε περιεχόμενο, να κάνετε ερωτήσεις και να ελέγξετε την τηλεόρασή σας. Με το ενσωματωμένο Chromecast, μπορείτε εύκολα να στέλνετε περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόραση. Με την πρόσβαση στο Google Play™, μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας ταινίες και σειρές, αλλά και τα αγαπημένα σας παιχνίδια.
 • Μίνιμαλ σχεδιασμός: η οθόνη είναι ένα ενιαίο σώμα με μόνο ένα στήριγμα στο πίσω μέρος της
 • Υποστηρίζει φορμάτ HDR ως εξής: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

Η τηλεόραση ZF9 της σειράς MASTER 4Κ HDR LCD TV (μοντέλα 65 «και 75»)

 • Διαθέτει τον επεξεργαστή X1™ Ultimate παρέχοντας την απόλυτη εμπειρία θέασης 4K HDR, καθώς ενσωματώνει τρεις τεχνολογίες: Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR και Dual database επεξεργασία
 • Διαθέτει το X-Wide Angle, το οποίο ελαχιστοποιεί τις μεταβολές των χρωμάτων κατά την θέαση υπό γωνία, έτσι ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά, ανεξάρτητα από τη θέση του θεατή
 • Διαθέτει λεπτή μονάδα οπίσθιου φωτισμού για εξαιρετική φωτεινότητα και πιο βαθύ μαύρο
 • Το X-Motion Clarity™ διατηρεί τη γρήγορη δράση ομαλή και ευκρινή. Οι κινούμενες εικόνες ελέγχονται με ακρίβεια για να ελαχιστοποιηθεί η θολότητα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια γρήγορων σκηνών, οι εικόνες παραμένουν αληθινές χωρίς απώλεια φωτεινότητας
 • Διαθέτει τη λειτουργία Netflix Calibrated Mode που φέρνει το όραμα των δημιουργών απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης
 • Υποστηρίζει το λογισμικό CalMAN για βαθμονόμηση χρώματος επαγγελματικής ποιότητας
 • Περιλαμβάνει το X-tended Dynamic Range™ PRO για την επίτευξη μεγαλύτερης αντίθεσης με την εξισορρόπηση φωτός στην οθόνη, ενισχύοντας και μειώνοντας τα επίπεδα φωτισμού όπου χρειάζεται στην οθόνη. Αποκαλύπτει ένα εύρος φωτεινότητας τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνο της συμβατικής LED τηλεόρασης με οπίσθιο φωτισμό και βελτιώνει το περιεχόμενο κάθε πηγής σε ποιότητα σχεδόν αντίστοιχη του HDR με ευρύτερο φάσμα φωτεινότητας
 • Προσφέρει ζωηρά, ρεαλιστικά χρώματα χάρη στην τεχνολογία TRILUMINOS™ Display, επιπλέον βελτιωμένη για μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων
 • Το Android TV™ σας επιτρέπει να εξερευνήσετε έναν κόσμο γεμάτο με ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, παιχνίδια, αναζήτηση περιεχομένου, εφαρμογές και πολλά άλλα. Διαθέτει φωνητική αναζήτηση για να βρείτε περιεχόμενο, να κάνετε ερωτήσεις και να ελέγξετε την τηλεόρασή σας. Με το ενσωματωμένο Chromecast, μπορείτε εύκολα να στέλνετε περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόραση. Με την πρόσβαση στο Google Play™, μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας ταινίες και σειρές αλλά και τα αγαπημένα σας παιχνίδια
 • Σύστημα διαχείρισης καλωδίων για επιτραπέζια τοποθέτηση
 • Υποστηρίζει φορμάτ HDR, ως εξής: HDR10, Dolby Vision ™, HLG.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.