Και οι μικρές αυλές , τα μικρότερα μπαλκόνια αλλά και τα στενάχωρα μπαλκονάκια στα rooftops μπορούν να γίνουν «όαση» δροσιάς και απόλαυσης!

0

Μπήκε λίγο γρηγορότερα το καλοκαίρι δε νομίζετε , και το «COOL HOME » όπως πάντα πρωτοπόρο, έρχεται να προσφέρει μια νότα χαράς και αναδιάρθρωσης, βάζοντας μικρές πινελιές ,αλλά και μεγάλες ιδέες…οργανώνοντας !!

Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τις μικρές
αυλές, τα μπαλκόνια και τα μικρά μπαλκονάκια στα rooftop ,που θα μας υποδεχτούν πάνω από τέσσερις μήνες, γιατί στην Ελλάδα το κλίμα τη θερινή περίοδο ,πολύ καλά κρατεί και για μας τους Έλληνες το μπαλκόνι μας γίνεται η επέκταση του σπιτιού μας.

Βάζοντας λοιπόν όρεξη,μεράκι και φαντασία ανακαλύπτουμε έξυπνους τρόπους και διάφορα τρικ,όπου το μικρό μπαλκόνι και η αυλή μας γίνεται ο δικός μας μικρός παράδεισος χαλάρωσης αλλά και ζεστής φιλοξενίας !!
Ξεκινάμε λοιπόν με «cool home styling» ψάχνοντας έπιπλα απλά, χαμηλά και όχι ογκώδη ,προσθέτοντας χρώματα τα οποία θα δώσουν την τελική πινελιά με τα υφάσματα που θα επιλέξουμε.

Όπως γνωρίζουμε ..Περπατώντας την Αθήνα,ανακαλύπτουμε «θησαυρούς». Πολλά έξυπνα αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων όπως, σκαμπό που γίνονται έξυπνα τραπεζάκια , καφασωτά τελάρα , που μπορούν να βαφτούν και να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό καθιστικό πετώντας πάνω τους φωτεινές μαξιλάρες, χαμηλές και πλατιές γλάστρες που μπορούν με ένα τζάμι να μεταβληθούν σε ένα πρωτότυπο τραπέζι.

Μια παλιά ραπτομηχανή, γίνεται ένας υπέροχος πάγκος σε μια άκρη βάζοντας ένα έγχρωμο τζάμι, για να δημιουργήσουμε ένα πανέμορφο μπουφέ για όμορφες καλοκαιρινές νοστιμιές.
Ένα σκαμπό από καλάμια ,γίνεται ένα πανέμορφο coffee table.

Ένα έξυπνο ακόμα tip είναι, κάποιο κομμάτι στο χρώμα του μικρού μπαλκονιού να το βάψουμε στην ίδια χρωματική απόχρωση με το χρώμα του δωματίου που οδηγεί εκεί, όπως μπορούμε να συνεχίσουμε και το δάπεδο του μπαλκονιού με το ίδιο υλικό του δωματίου για να δείχνει προέκτασή του και αυτό μας δίνει μια εικόνα ενσωμάτωσης και μεγαλώνει το χώρο μαγικά.!
Πετάξτε μαξιλάρες στις γωνίες βάζοντας δίπλα φαναράκια, διαμορφώνοντας έναν ευχάριστο καθιστικό χώρο με χαμηλό φως που δίνει βάθος.!

Επιλέξτε λουλούδια χαμηλά ,με χρώματα που ανοίγουν τον ορίζοντα και όχι ψηλά που τονίζουν το μέγεθος.
Βάλτε στις μικρές αυλές αγαπημένες αιώρες.. αρέσουν πολύ!!


Μα πάνω απ’όλα βάλτε το κέφι σας να δημιουργήσετε με οικονομικούς και έξυπνους τρόπους ένα όμορφο στυλ..
το ξεχωριστό δικό σας.
…Και πάντα να θυμάστε πως το καλό στυλ χωρά σε μεγάλα αλλά και μικρά ..
μπουκαλάκια !!

Ξεκινείστε λοιπόν και ακολουθήστε μας σε λύσεις χαράς και απόλαυσης !!
Όπως λέει και το ρητό ..
Μπορεί να μην έχουμε ό,τι θέλουμε, αλλά μπορούμε να θέλουμε ό,τι έχουμε !!

Δάφνη Κασσιώτη

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.