Σε αυτή την απολαυστική συνταγή, η φυσική γλυκύτητα των καρότων ενισχύεται από τις πλούσιες γεύσεις κονιάκ, μελιού και αρωματικού θυμαριού. Τέλεια ως συνοδευτικό ή γευστική προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα, αυτά τα μελωμένα καρότα είναι μια συμφωνία γεύσης και μια απόλαυση για τις αισθήσεις.
Συστατικά:
- 500γρ φρέσκα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα ομοιόμορφα
- 50γρ ανάλατο βούτυρο
- 60γρ μέλι
- 30ml κονιάκ
- 10γρ φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το ανάλατο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ρίχνουμε το μέλι και το κονιάκ, ανακατεύοντας καλά να καλυφθούν παντού τα καρότα. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για άλλα 2 λεπτά, αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι πάνω από τα καρότα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν. Αφήνουμε το θυμάρι να εμποτίσει την αρωματική του ουσία στο πιάτο για άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, έχοντας κατά νου τη φυσική γλυκύτητα από το μέλι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα καρότα να σιγοβράσουν για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γλασάρουν με το μείγμα μελιού και κονιάκ. Ανακατεύετε περιστασιακά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη επικάλυψη.
- Μόλις γλασαριστούν και μαλακώσουν τα καρότα, τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκο θυμάρι αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!