Καθαρισμός βαλίτσας: Ο τρόπος για να μας συνοδεύει σε πολλά ταξίδια!

0

Οι διακοπές μας τελείωσαν και ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τις αμμώδεις παραλίες, τους πολυσύχναστους δρόμους και τις ήρεμες αποδράσεις που ήταν συνοδοιπόροι μας τις τελευταίες μέρες. Ενώ οι αναμνήσεις των ταξιδιών μας θα μείνουν στο μυαλό μας, υπάρχει μια πρακτική εργασία που σας περιμένει – ο καθαρισμός της βαλίτσας μετά τις διακοπές. Ακόμα η βαλίτσα βρίσκεται στο πάτωμα μισογεμάτη; Οι διακοπές που αξίζατε μπορεί να άφησαν τη βαλίτσα σας κάπως βρόμικη και πιο κοντά σε φθορές, αλλά μην φοβάστε, γιατί μερικά απλά βήματα μπορούν να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση.

Αδειάστε την εντελώς

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραμείνουν κρυφές εκπλήξεις, όπως ξεχασμένα σνακ ή άπλυτα ρούχα. Μόλις την αδειάσετε, κουνήστε την καλά και χτυπήστε απαλά για να απομακρύνετε τυχόν μικρά υπολείμματα. Οι περισσότερες βαλίτσες έχουν εσωτερικές επενδύσεις που μπορούν να καθαριστούν επιτόπου χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί και ένα ήπιο απορρυπαντικό. Προσέξτε να μην μουσκέψετε την επένδυση, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να την καταστρέψει.

Για το εξωτερικό της βαλίτσας, ξεκινήστε αφαιρώντας τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα ή ένα φτερό ξεσκονίσματος

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φερμουάρ, τις λαβές και τις γωνίες όπου η βρωμιά τείνει να συσσωρεύεται. Εάν η βαλίτσα σας έχει σκληρό κέλυφος, σκουπίζοντάς την με ένα μείγμα ζεστού νερού και ήπιου σαπουνιού θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες.

Τα φερμουάρ συχνά παραβλέπονται αλλά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή

Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα που έχουν πιαστεί στα δόντια του φερμουάρ. Ένα γρήγορο ψέκασμα λιπαντικού με βάση τη σιλικόνη κατά μήκος του φερμουάρ θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και θα αποτρέψει μελλοντικές εμπλοκές.

Δώστε βάση στους τροχούς και στις λαβές

Σκουπίστε τους τροχούς για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή άμμο που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί και βεβαιωθείτε ότι περιστρέφονται ελεύθερα. Λιπάνετε τους άξονες των τροχών εάν χρειάζεται. Όσο για τις λαβές, ένα απαλό μαντηλάκι με απολυμαντικό θα τις απαλλάξει από τα μικρόβια.

Το καθάρισμα της βαλίτσας σας μετά από διακοπές όχι μόνο παρατείνει τη διάρκεια ζωής της αλλά και την προετοιμάζει για την επόμενη περιπέτειά σας. Με λίγη προσοχή, ο έμπιστος σύντροφός σας θα είναι έτοιμος να βγει στο δρόμο όποτε κι αν βρίσκεστε. Έτσι, καθώς αποχαιρετάτε ένα ταξίδι, ανοίγετε ήδη το δρόμο για το επόμενο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.