Καθαρό σπίτι σε μισό χρόνο με 5 απλά κόλπα!

0

Ας το παραδεχτούμε, ο καθαρισμός του σπιτιού είναι μια ταλαιπωρία. Αλλά με τις κατάλληλες προμήθειες και λίγο προγραμματισμό, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο που θα ξοδεύατε κανονικά για όλο το σπίτι.

Έχετε ένα σύστημα

Αυτό σημαίνει να καθαρίζετε το σπίτι με την ίδια σειρά κάθε φορά: να δουλεύετε ένα δωμάτιο τη φορά και να ξεκινάτε και να τελειώνετε στο ίδιο σημείο σε ένα δωμάτιο, ώστε να μην χάνετε χρόνο τρέχοντας πέρα ​​δώθε. Για να μειώσεις τον χρόνο, πρέπει να είσαι συνεπής – αυτή είναι η όλη υπόθεση. Κάνεις το ίδιο πράγμα κάθε φορά που καθαρίζεις, επομένως είναι μια ρουτίνα. Η ρουτίνα είναι η μέθοδος, και αυτός είναι ένας εγγενώς καλύτερος τρόπος καθαρισμού, επειδή η ταχύτητα προέρχεται από τη μέθοδο αντί από τη βιασύνη. Μπορείτε πραγματικά να καθαρίσετε το σπίτι σας στο μισό χρόνο.

Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω, από αριστερά προς τα δεξιά

Μην ξεκινάτε ένα δωμάτιο σκουπίζοντας το τραπεζάκι του σαλονιού και, στη συνέχεια, καθαρίζοντας τις περσίδες, μόνο για να παρακολουθήσετε τη σκόνη από τις περσίδες να επικαλύπτει το πρόσφατα καθαρισμένο τραπεζάκι σας. Καλύτερα να ξεκινήσετε από την κορυφή του δωματίου, όπως να ξεσκονίσετε έναν ανεμιστήρα οροφής, και να κατεβείτε στο πάτωμα για να εξαλείψετε την περιττή εργασία.

Ομοίως, ο καθαρισμός από αριστερά προς τα δεξιά διασφαλίζει ότι καλύπτετε ολόκληρο το δωμάτιο αντί να τρέχετε από μέρος σε μέρος. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν κάτι και το καθαρίζουν, μετά κοιτούν ψηλά, βλέπουν κάτι άλλο και το καθαρίζουν, και η βρωμιά πέφτει πάνω σε αυτό που μόλις καθάρισες. Αν εργάζεστε από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά, εργάζεστε μία φορά αντί να καθαρίζετε περιοχές που μόλις καθαρίσατε.

Διατηρήστε τα κατάλληλα εργαλεία σε ετοιμότητα

Έχοντας όλα τα εργαλεία και τα προϊόντα καθαρισμού που χρειάζεστε σε απόσταση αναπνοής σημαίνει ότι δεν θα χάσετε χρόνο περπατώντας πέρα ​​δώθε στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα καθαριστικά σας σε ένα κουτί ή έναν κουβά για να παραμείνετε οργανωμένοι και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Να είσαι προνοητικός

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε ένα καθαρό σπίτι είναι να σταματήσετε κάποια προβλήματα πριν ξεκινήσουν. Για παράδειγμα, καλύτερα να χρησιμοποιείτε καθαριστικό ντους για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βρωμιάς και αφρού στο μπάνιο. Μπορείς να το ψεκάσεις και να φύγεις. Κάθε φορά που κάνετε ντους, ψεκάστε το για να αποφύγετε την πολύ βρωμιά. Ψεκάστε το, ξεπλύνετε και φύγετε. Δεν χρειάζεται να σκουπίσετε ή να τρίψετε κάτι. Αυτό θα δουλέψει έτσι κι αλλιώς.

Μην ξεχνάτε τα λεμόνια

Οι λεκέδες σκουριάς σε βεράντες, δάπεδα γκαράζ και δρόμους είναι ενοχλητικοί, αλλά δεν χρειάζεστε οξύ για να τους αφαιρέσετε. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι. Το οξύ στο χυμό λεμονιού θα διαλύσει τη σκουριά. Κόψτε το λεμόνι στη μέση, στύψτε το χυμό πάνω στον λεκέ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά. Για λεκέδες που έχουν μείνει για εβδομάδες, μήνες ή περισσότερο, τρίψτε με μια βούρτσα με σκληρές τρίχες. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το χυμό λεμονιού με καθαρό νερό.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.