Το κριθαράκι κοκκινιστό στο φούρνο με μοσχαρίσιο κρέας, το κλασικό γιουβέτσι, είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για μια ζεστή οικογενειακή συνταγή. Με αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα λαχανικά αυτή η συνταγή είναι σίγουρα αγαπημένη σε πολλά νοικοκυριά.
Συστατικά:
- 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 200 γραμμάρια κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 500 ml ζωμός λαχανικών ή κρέατος
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το κρέας και ψήστε το μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Ρίξτε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο και σοτάρετέ τα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το κριθαράκι, το ντοματοπολτό, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψί και προσθέστε τον ζωμό.
- Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι το κριθαράκι να είναι μαλακό και να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!