Κοινές γκάφες στο πλύσιμο των ρούχων στο χέρι

0

Αποφεύγοντας αυτές τις κοινές γκάφες στο πλύσιμο των χεριών, βοηθάτε τα ρούχα σας να παραμείνουν ζωντανά. Κανείς δεν έχει ανοσία σε λάθη, αλλά με λίγη καθοδήγηση, μπορείτε να αποχαιρετήσετε τις ατυχίες.

Πρώτον, το να περιποιείσαι τα ρούχα σου με έναν άδειο νεροχύτη είναι παρόμοιο με το μούσκεμα σε μια μη γεμάτη μπανιέρα. Αντίθετα, μιμηθείτε την χαλαρωτική εμπειρία μπάνιου γεμίζοντας τον νεροχύτη με χλιαρό ή κρύο νερό και την προβλεπόμενη ποσότητα απορρυπαντικού. Στη συνέχεια βυθίστε τα ρούχα σας, δίνοντάς τους ένα απαλό πάτημα για βέλτιστο μούλιασμα. Η απευθείας επαφή του τρεχούμενου νερού από την βρύση πάνω στο ρούχο, σκληραίνει τις ίνες του. Ταυτόχρονα, η επαφή του ρούχου με το απορρυπαντικό που δεν έχει διαλυθεί στο νερό, δυσκολεύει πολύ την διαδικασία του ξεβγάλματος.

Αντισταθείτε στην επιθυμία να τρίψετε δυνατά τους λεκέδες, ιδιαίτερα σε ευαίσθητα υφάσματα όπως το μετάξι. Εφαρμόστε ένα εξειδικευμένο καθαριστικό λεκέδων ή υγρό απορρυπαντικό και τρίψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το ρούχο να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά πριν ξεβγάλετε καλά.

Όταν πρόκειται για ξέβγαλμα, παραιτηθείτε από τη βρύση. Η άμεση επαφή με τρεχούμενο νερό μπορεί να τεντώσει και να παραμορφώσει τα υφάσματα. Επιλέξτε μια λεκάνη ή νεροχύτη γεμάτη με κρύο νερό, βυθίζοντας τα ρούχα και πιέζοντάς τα προς τα κάτω για να εξασφαλίσετε το σχολαστικό ξέβγαλμα.

Αποφύγετε να στύψετε εντελώς το νερό, ειδικά για ευαίσθητα υφάσματα όπως το μετάξι. Αντίθετα, στραγγίστε ελαφρά το ρούχο και μετά τοποθετήστε το σε μια καθαρή πετσέτα. Τυλίξτε το σε ρολό, πιέζοντας απαλά για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό.

Τέλος, για ιδανική ρύθμιση στεγνώματος, απλώστε τα ρούχα σας σε στεγνές πετσέτες. Αυτή η μέθοδος, ιδιαίτερα ευεργετική για τα μάλλινα, αποτρέπει την υπερχείλιση. Αποχαιρετήστε τις ατυχίες στο πλύσιμο ρούχων και υιοθετήστε μια αλάνθαστη ρουτίνα πλυσίματος στο χέρι για τα αγαπημένα σας ρούχα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.