Κομποστοποίηση σε εσωτερικούς χώρους με τη fil-eco

0

Η fil-eco, πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία, που προωθεί λύσεις ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης στους τομείς της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, παρέχει ειδικές προτάσεις και για τους κατοίκους των πόλεων.

Συγκεκριμένα, η fil-eco διαθέτει στην ελληνική αγορά τους κάδους κομποστοποίησης Urbalive. Πρόκειται για ειδικό κάδο όπου γαιοσκώληκες μετατρέπουν τα απόβλητα της κουζίνας σε κομπόστ και υγρό λίπασμα (τσάι σκουληκιών). Το αποτέλεσμα είναι ένα υψηλής ποιότητας 100% βιολογικό λίπασμα για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Ο κάδος Urbalive μπορεί να τοποθετηθεί στην κουζίνα, στο μπαλκόνι, στο διάδρομο, σε γκαράζ, καθώς και σε μια σχολική τάξη ή ένα γραφείο. Με την τήρηση βασικών κανόνων το περιεχόμενο δεν έχει άσχημη μυρωδιά. Επιπλέον, ο κάδος Urbalive είναι υψηλής αισθητικής και έχει βραβευτεί με το βραβείο σχεδιασμού προϊόντος Red Dot.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40 έως 60 % των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν. H καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους έχει όφελος τη σημαντική μείωση του όγκου απορριμμάτων και τη δημιουργία φυσικής λίπανσης.

 

Με τη χρήση των κάδων τα βιολογικά απόβλητα δεν καταλήγουν σε χωματερή ή αποτεφρωτή όπου δεν ανήκουν. Ταυτόχρονα, είναι ευκολότερη η εξοικονόμηση πόρων για λιπάσματα ενώ τα φυτά ενός σπιτιού ή μιας κοινότητας λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά χωρίς χημικά αλλά και τα απαραίτητα ένζυμα.

Η Μαρίνα Ποτουρίδου, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ και Συνιδιοκτήτρια της fil-eco, δήλωσε σχετικά: «Χρειάζονται ατομικές δράσεις πέρα από τις συλλογικές για να επιτύχουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Η κομποστοποίηση είναι μία απλή διαδικασία, που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλα τα μέλη μίας οικογένειας ή κοινότητας, ακόμα και στα παιδιά. Μέσα από την αναμονή, τη διάδραση, την τήρηση κανόνων σχετικών με το φυσικό οικοσύστημα αλλά και την κατανόηση του κύκλου ζωής όλοι έχουμε μία ευκαιρία να συμμετέχουμε στη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους οικιακούς κάδους
κομποστοποίησης μαζί με τις κατάλληλες οδηγίες χρήσης στο  https://fil-eco.gr/

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.youtube.com/watch?v=w5HmvYtBI0Y

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!