Κοτόπουλο με σπανάκι και σάλτσα παρμεζάνας!

0

Νόστιμη συνταγή για εσένα που θέλεις να ξεφύγεις από το κλασσικό κοτόπουλο.

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου  χωρίς πέτσα και κόκκαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ σ λάδι
  • 1 πακέτο μανιτάρια
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για την σάλτσα παρμεζάνας
  • 4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ σ βούτυρο
  • 1 κ σ αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • ½ φλ γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Μόλις το τηγάνι είναι ζεστό προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα πιάτο ενώ προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το αλάτι μαγειρεύοντας για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Για την σάλτσα, προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις λιώσει μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά μόνο για μερικά λεπτά. Σειρά έχει το αλεύρι και ο ζωμός κοτόπουλου, το γάλα και η παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να αρχίσει να πήζει. Τέλος, προσθέτουμε το σπανάκι στο μείγμα και το αφήνουμε να μαραθεί. Σερβίρουμε πάνω από τα μανιτάρια με το κοτόπουλο

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.