Κουλουράκια παρμεζάνας που θα σου ζητάνε όλοι την συνταγή!

0

Κάθε φορά που έρχονται φίλοι για δείπνο, όχι μόνο είναι τέλειο με ποτά, αλλά μπορεί να γίνει και εκ των προτέρων. Μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη, να την τυλίξετε και στη συνέχεια να την αφήσετε στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες πριν την κόψετε για ψήσιμο, αν και θα χρειαστεί να αφήσετε αυτούς τους κυλίνδρους με άρωμα τυριού να κάθονται στην επιφάνεια της κουζίνας αρκετή ώρα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα κόψουμε.

Υλικά

  • 150g απλό αλεύρι
  • 75g παρμεζάνα (ή παρόμοιο χορτοφαγικό σκληρό τυρί), τριμμένη
  • 100g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί – χρησιμοποιώντας μπολ και κουτάλι, ηλεκτρικό μίξερ ή επεξεργαστή τροφίμων, όπως επιθυμείτε – μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια χρυσή ζύμη.
  2. Γυρίστε το σε μια επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά χωρίστε το στα δύο.
  3. Πάρτε το πρώτο μισό και, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τυλίξτε το σε έναν κύλινδρο, όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο χωρίς να τον πιέζετε, διαμέτρου περίπου 3cm. Βεβαιωθείτε ότι τα άκρα είναι επίσης επίπεδα, έτσι ώστε ο κύλινδρος να μοιάζει με ρολό νομισμάτων. Τώρα τυλίξτε το σε ένα κομμάτι μεμβράνης, στρίβοντας τη μεμβράνη στις άκρες, σαν χριστουγεννιάτικο κράκερ, και βάλτε το ρολό στο ψυγείο και μετά συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με την υπόλοιπη μισή ζύμη.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C ενώ η ζύμη παραμένει στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά, οπότε θα μπορείτε να τα κόψετε εύκολα σε χοντρές φέτες. Στοχεύστε για περίπου 1 εκατοστό, σκεφτείτε χοντρά νομίσματα.
  5. Τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, όταν μόλις αρχίσουν να γίνονται ένα απαλό χρυσό στις άκρες.
  6. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει (αν μπορείτε) πριν το φάτε.

Tips:

Αυτά μπορούν να γίνουν πριν από το τέλος του βήματος 3 και να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες ή κατεψυγμένα, τυλιγμένα σε μια διπλή στρώση μεμβράνης και μια στρώση αλουμινόχαρτο, για έως και 3 μήνες (απόψυξη όλη τη νύχτα στο ψυγείο). Ψήστε όπως υποδεικνύεται στη συνταγή. Η κομμένη ζύμη μπορεί επίσης να καταψυχθεί σε λαμαρίνες ψησίματος με λαδόκολλα μέχρι να στερεοποιηθεί, στη συνέχεια να μεταφερθεί σε πλαστικές σακούλες και να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες. Ψήνετε από κατεψυγμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τα ψημένα κουλουράκια θα διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.