Κρεμώδη μανιτάρια σκόρδου σε φρυγανιά

0

Αυτά τα κρεμώδη, σκορδάτα μανιτάρια με μπέικον είναι τόσο πολυτελή, και εύκολη συνταγή για να κάνετε το τέλειο πρωινό ή μεσημεριανό.

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι κραμβέλαιο
  • 80gr μανιτάρια κουμπιού, χοντροκομμένα
  • 32gr μενταγιόν καπνιστού μπέικον με μειωμένα λιπαρά, χοντροκομμένο,
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ μικρό λεμόνι, μόνο χυμός
  • 1 επίπεδος κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος με μισά λιπαρά
  • 30gr φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή σιτηρών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε την κρεμ φρες και το σχοινόπρασο, αν χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Φρυγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, το βάζουμε σε ζεστό πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια.

Καλή επιτυχία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.