Αυτή η νόστιμη σούπα με παστινάκι και μήλο συνδυάζει τέλεια τα πικάντικα μήλα μαγειρέματος και τη γλύκα από το παστινάκι. Μια υπέροχα λεία σούπα.
Υλικά
- 25g βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 600g παστινάκια, κομμένα σε κομμάτια 2cm
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 600g μήλα Bramley, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα και κομμένα σε κύβους
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- 150ml γάλα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι. Τηγανίζουμε απαλά τα κρεμμύδια και το παστινάκι για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε το σκόρδο και τα μήλα και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Περιχύνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ το παστινάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά αλατίζουμε και βάζουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ανακατεύουμε το γάλα, προσθέτοντας λίγο επιπλέον αν χρειάζεται. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Tips:
Προσθέστε λίγη σκόνη κάρυ στα τηγανητά κρεμμύδια και στο παστινάκι πριν ανακατέψετε με το ζωμό για μια νόστιμη ανατροπή.
Καλή απόλαυση!