Λαχταριστά γλυπτά στους δρόμους του Παρισιού

0

Ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο στρώμα στο πεζοδρόμιο θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα μας άνοιγε την όρεξη. Η καλλιτέχνις Lor-K από το Παρίσι ωστόσο έχει άλλη άποψη. Χρησιμοποίησε τα παλιά στρώματα ως πρώτη ύλη για τα γλυπτά της και βάζοντας μπόλικη φαντασία και όρεξη για δημιουργία, έφτιαξε το EAT ME: μια σειρά από έργα τέχνης τοποθετημένα σε διάφορους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

pancake
Τα υπερμεγέθη λαχταριστά γλυπτά της Lor-K εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του Παρισιού, χαρίζοντας μια χαρούμενη και δημιουργική πινελιά στην μουντή όψη της πόλης.

burritosandwichwithegg
Στην συλλογή της περιλαμβάνονται τόσο αλμυρές όσο και γλυκιές δημιουργίες, που ξεκινούν από απλά σάντουιτς, πίτσες, μπουρίτο και σουβλάκια, και φτάνουν μέχρι περίτεχνες τούρτες ή ακόμα και σούσι.

epitoergosushi-pouf
Σύμφωνα με την δημιουργό, τα δεκάδες γλυπτά δημιουργήθηκαν στον δρόμο, με απλά, χρησιμοποιημένα υλικά και όχι σε κάποιο στούντιο. Για την ολοκλήρωση κάποιων έργων της μάλιστα, χρειάστηκε δουλειά διάρκειας έξι ωρών.

souvlaki
Μετά την ολοκλήρωσή τους, η Lor-K αφήνει τα έργα της στην… μοίρα τους όπως υποστηρίζει η ίδια. Είτε δηλαδή θα καταλήξουν στο σαλόνι ενός συλλέκτη, είτε στον κάδο των σκουπιδιών.

sandwich
Αυτό που κάνει τα έργα EAT ME να ξεχωρίζουν είναι η χρήση ήδη χρησιμοποιημένων και ουσιαστικά άχρηστων υλικών για την κατασκευή τους αλλά και οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες που έχει προσθέσει η καλλιτέχνις. Είτε αυτό έχει να κάνει με την υποψία της άχνης ζάχαρης στην επιφάνεια της βάφλας, είτε με τα σημάδια της τοστιέρας στην ξεροψημένη μπαγκέτα του σάντουιτς, ή με τις ώριμες φράουλες που ξεπροβάλλουν στο πλάι του τσιζκέικ.

strawberrycake

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.