Light γεύμα: Εύκολος σολομός με σκόρδο και λεμόνι

0

Αυτή η απολαυστική συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του σολομού με τη φρεσκάδα του λεμονιού και την αρωματική ουσία του σκόρδου. Με ελάχιστη προσπάθεια και λίγα υλικά, θα έχετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.

Συστατικά:

  • 500 γρ φιλέτο σολομού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Μέθοδος:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
  2. Τοποθετούμε το φιλέτο σολομού στο έτοιμο ταψί και το περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το ψιλοκομμένο σκόρδο πάνω από τον σολομό, ακολουθούμενο από το ξύσμα λεμονιού. Στύψτε το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού σε όλο το φιλέτο.
  4. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με το γούστο σας.
  5. Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  6. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά.
  7. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό. Συνδυάστε το με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά ή με λαχανικά στον ατμό.

Καλή επτυχία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.