Μάθε ποια είναι η «δίαιτα του λιονταριού» που έγινε viral στο TikTok!

0

Η «δίαιτα του λιονταριού» αποτελεί μια διατροφική προσέγγιση που εστιάζει στην αποκατάσταση του εντέρου, του σώματος και του εγκεφάλου. Σε ελάχιστο χρόνο έγινε viral στο TikTok και η δημοτικότητά του συνεχώς αυξάνεται! Η συνήθης διατροφή των Αμερικανών, το περιβάλλον και οι φαρμακευτικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε αυτά τα όργανα, ενώ ακόμα και το μικροβίωμα του εντέρου μπορεί να επηρεαστεί από καισαρική τομή ή αντιβιοτικά στα πρώτα στάδια της ζωής.

Κάνει καλό στην υγεία η «δίαιτα του λιονταριού»;

Η «δίαιτα του λιονταριού» προσφέρει μια θεραπευτική προσέγγιση, επικεντρωμένη στην εξάλειψη προβλημάτων. Μέσω αυτής της διατροφής, το εντερικό σύστημα μπορεί να επουλωθεί από τυχόν διαρροές που προκλήθηκαν από μακροχρόνια κατάχρηση. Επιπλέον, αποφεύγει τα αλλεργιογόνα που μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργίες σε ατομα με προβλήματα νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

Γνωστή TikToker όπως η Isabella Ma προωθούν ενθουσιωδώς αυτήν την προσέγγιση. Τα βίντεο της στο TikTok που τη δείχνουν να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες βούτυρου έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων χρηστών.

Η Ma, γνωστή ως SteakAndButterGal στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα γυναικών που ακολουθούν αυτήν την διατροφική προσέγγιση.

@steakandbuttergal What i eat carnivore #carnivore #highfatcarnivore #carnivorediet #butter ♬ original sound – Steakandbuttergal | Carnivore

Η «δίαιτα του λιονταριού» περιλαμβάνει κυρίως τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και πρωτεΐνες. Ενώ ορισμένοι προτιμούν την κατανάλωση κυρίως κρέατος, άλλοι επιλέγουν να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με άλλα τρόφιμα. Οι υποστηρικτές αυτής της διατροφικής προσέγγισης αναφέρουν βελτιώσεις στο δέρμα, στην ψυχολογική ευεξία και στα εντερικά προβλήματά τους, μερικοί ακόμα ισχυρίζονται ότι τους έχει βοηθήσει να αντιμετωπίσουν ακόμα και τον καρκίνο.

Η δημοτικότητα της σαρκοβόρας διατροφής αυξάνεται ταχύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες βίντεο στο TikTok που φέρουν το hashtag #carnivore μόνο τον τελευταίο χρόνο. Οι αναζητήσεις σχετικά με αυτήν τη δίαιτα έχουν αυξηθεί κατά 79%, με ένα κορύφωμα σχεδόν στις 200.000 αναζητήσεις μεταξύ Δεκεμβρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με τα στατιστικά της Google.

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!